Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Devojčica je izašla tako mala i sitna, a dečak se zaglavio': Priča sa porođaja mame iz Šapca

Mama Katarina dobila je blizance vantelesnom oplodnjom, te je rešila da ispriča kako je protekao njen prevremeni porođaj.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Da prvo kažem da sam ostala trudna vantelesnom oplodnjom, koju sam radila u Valjevu. 

Pošto sam nosila blizance, znala sam da neću izdržati do termina (24. oktobar). Zbog mog 'zrelog' stomaka (kako mi je tada objasnio moj akušer), primljena sam u bolnicu 29. septembra. 

Povezane vesti

Povezane vesti

Sutradan uveče (30. septembra) oko 23h sata sam primetila veću količinu vode koja je velikom brzinom izlazila iz mene. Odmah sam se javila dežurnoj sestri, koja mi je rekla da mi je pukao vodenjak i da zovem svog doktora.

Tako sam i uradila, nazvala sam doktora Maletica i on je ustao i došao (ali samo zato što sam imala jaku vezu). Kada je došao, rekao mi je da pozovem anesteziologa sa kojim imam dogovor i, pošto se on, naravno, nije javljao, onda smo zvali dezurnog sa hirurgije. Počele su pripreme za porođaj. Ja sam se unapred dogovorila sa doktorom da me porodi sa spinalnom anestezijom, jer sam htela da budem svesna sve vreme porođaja.

Mogu da kažem da je bilo prijatna atmosfera u sali tokom porođaja. Imala sam jednu sestru koja je bila zadužena da priča sa mnom kako bi mi skrenula misli i pažnju sa porođaja. Čim je doktor počeo porođaj, moja devojčica je izašla tako mala i sitna (2300g), ali borac. I odmah su je odneli na zagrevanje. Dečak se bio malo zaglavio, ali se rodio bez ikakvih posledica (2800g). I njega su odmah odneli na zagrevanje (inkubator).

Posle zašivanja odveli su me u neku hladnu prostoriju gde mi jedna babica (Jasmina) donela svu moguću ćebad što je našla. Sledeća dva dana mi nusu donosile bebe, jer sam zbog spinalnog porođaja morala da lezim 24h na ravnom. Mogu reći da imam prijatno iskustvo sa porođaja.

Kada smo stigli kući, već sam imala organizovanu pomoć, tako da sam bez većih problema savladala sve te slatke muke.

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected]

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica