Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Jedan toalet na 50 žena koje krvare': Mama Mirjana o uslovima u beogradskim porodilištima

Dva porođaja u dva porodilišta u Beogradu i dva potpuno različita iskustva.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Sa prvog porođaja u Narodnom frontu nosim loše iskustvo.

Jul 2018. Rađam prvo dete. Sam porođaj prolazi odlično. Dolazi vreme za prelazak u sobu i završavam na hodniku. Sa ostalim porodiljama sam tu ležala satima i to sve vreme sa iglom u kičmi, jer mi je nisu skinuli od epidurala. Nakon toga su nas premestili na odeljenje postoperativne nege (nije bilo mesta u sobama porodilišta).

Uslovi na odeljenju su bili super. Čisto, uredno, klimatizovano. Sutradan smo prešli u sobu, a tek uveče su mi doneli bebu. Jedan toalet na 50 žena koje krvare i imaju različite higijenske navike! Čistačica mora da je bila na godišnjem odmoru jer je nisam videla u toku boravka. Sutradan sam izašla na svoju inicijativu - nisam podnosila smrad, krv, gnoj i štroku.

Povezane vesti

Posle četiri dana sam se vratila sa apscesom i infekcijom dojke. Užas. Dobila sam injekcije. Nemam reči za doktora. Srećom, sve dobro se završilo.

U novembru 2019. porodila sam se u zemunskoj bolnici. Prezadovoljna sam! Hrana, čistoća, dezinfekciona sredstva na sve strane! Sapuna u izobilju. Čistačice kao da rade za platu od 1000 evra. Sve pohvale za ljubazno osoblje i celokupan boravak.

Mama Mirjana 

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica