Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mama iz Aleksinca o porođaju: 'Ne dozvolite da jedno loše iskustvo utiče na sva ostala'

'Zovem se Katarina i u septembru prošle godine sam postala mama jedne prelepe devojčice...'

  Izvor: Foto: Shutterstock

Toliko smo želeli da postanemo roditelji, ali nakon jednog spontanog pobačaja stvorio se veliki strah od nove trudnoće, odnosno od novog gubitka. Uradili smo sve moguće testove, ali su svi rezultati bili u redu. Niko nije umeo da nam objasni zašto se to desilo. To sam veoma teško podnela i krivila sam sebe pošto drugi razlog nisam imala. 

Nakon godinu dana, ponovo su se pojavile čuvene dve linije. Nisam znala kako da se ponašam. Celo prvo tromesečje je proteklo u strahu, svaki odlazak u toalet, svaki grč u stomaku. Doktor mi je uključio utrogestan za svaki slučaj, ali hvala Bogu sve je bilo kako treba.

Kako je vreme prolazilo, sve sam se više opuštala i eto, stigao je deveti mesec. Na samom početku sam se otvorila dva prsta i doktor mi je rekao da očekuje porođaj pre termina. Tako je i bilo, deset dana pre termina. Nakon rutinskog pregleda doktora, koji nije ništa primetio tokom istog i rekao mi da porođaj neće skoro, došla sam kući i legla da spavam. U sred noći me je probudila zastrašujuća bol i javljala se na svakih tri minuta. Probudila sam supruga i pošli smo u bolnicu. Kada smo stigli u KC "Niš", dočekalo me je veoma neljubazno osoblje, rekli su mi da se ne porađam, da su to lažni bolovi i da idem kući. Doktorka je sišla da me pregleda pre nego što krenem, i u tom trenutku mi je od siline bolova pukao vodenjak baš na nju. A imala je i šta da vidi, za samo sat vremena aktivnih bolova bila sam otvorena osam prstiju.

Povezane vesti

Šokirani, odveli su me direktno na sto, gde je osoblje bilo sušta suprotnost. Svi su bili ljubazni, prijatni, često su me proveravali. Stvarno imam samo reči hvale za sve babice i doktore u porodilištu. 

Za sat vremena sam bila otvorena 10 prstiju i, uz jedno jako guranje i pomoć doktora i sestara, stigla je moja devojčica. Ušivanje gotovo da nisam osetila, doktor je to odradio veoma pedantno. 

Povezane vesti

Posle toliko straha, zamišljanja različitih scenarija, prošla sam najbolje moguće. 

Ne dozvolite da jedno loše iskustvo utiče na sva ostala. Svakoga čeka njegova sreća, samo se treba prepustiti.

Mama Katarina 

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica