Imam 28 godina i prošlog meseca sam rodila drugo dete - dečaka Alekseja, teškog 5290 grama.

Druga trudnoća mi je, inače, bila lakše od prve, sem poslednjeg meseca - bio mi je baš veliki stomak, pa sam imala problema sa spavanjem. Takođe, i porođaj je bio lakši i mnogo brži, bez obzira što je beba bila krupnija za čitav kilogram (prvi sin je na rođenju imao 4200 grama).

Nisam znala da nosim malog džina, na poslednjem ultrazvuku su mi rekli da će biti krupan kao i prvo dete, eventualno teži za 100-150 grama, ali se niko nije nadao toliko velikoj bebi.

Ne znam da li je slučajnost, ali sam oba puta dobila bolove u pola dva noću i oba puta je bio utorak na sredu, samo što sam prvu bebu rodila u 5:10h, a drugu u 3:50h.

Znači, u pola dva sam dobila bolove, u pola tri sam bila spremna za salu, u deset do četiri sam se porodila, prirodnim putem.


Mali Aleksej i njegov brat godinu i po dana stariji brat, Foto: Privatna arhiva

Porođaj je prošao dobro, ali su nas dan posle prebacili u dečju kliniku u Nišu, jer je beba imala probleme sa niskim šećerom i sa disanjem. Bili smo šest dana na intenzivnoj nezi, a posle su nas prebacili na neonatologiju gde smo ostali još šest dana. Kad se sve sredilo, pustili su nas kući.

Moj sin je sada dobro, što je najvažnije.

S obzirom da sam jedinica, uvek sam pričala da na jednom detetu sigurno neću ostati, a sad imam dva sina. Bilo bi lepo da imam i jednu devojčicu, zar ne?!

Mama Kristina Tasić Stojanović 

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: iskustva@yumama.com.