Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon gubitka blizanaca, moj život je obasjalo jedno plavooko sunce: Mama Jelena o svom iskustvu sa porođaja

'Znajte da iza kiše mora sunce da izađe', poručuje naša čitateljka iz Svilajnca. Ovo je njena priča...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Posle neuspele blizanačke trudnoće koja se završila spontanim pobačajem u šestom mesecu trudnoće i velike psihičke traume, u martu 2018. godine saznajem da sam opet u drugom stanju. Šok, neverica, i naravno, strah kako će sve da bude, jer gubitak još jednog deteta ne znam kako bih podnela. Od početka, vodili su je kao rizičnu trudnoću zbog prethodnih komplikacija.

Povezane vesti

U 17. nedelji, kreću moji problemi sa grlićem materice - nije bio dovoljno čvrst da izdrži trudnoću. I opet idem na serklaž. Sve je proteklo uredno, išla sam na kontrole jednom mesečno u "Narodni front" i ležala na odeljenju patologije trudnoće po nedelju dana. Poslednji put kad sam ležala, bila sam u terminu i doktorka nije htela da me pusti kući, što sam i ja smatrala opravdanim.

Ležim i čekam skidanje serklaža. Noć pred intervenciju, kreću bezbolne kontrakcije, samo malo uspevam da odspavam. Oko 2h ujutru puca vodenjak. I krećemo...

Znam da moje sunce dolazi da upozna mamu. Nisam uplašena, jednostavno znam da će sve biti u redu.

Spuštaju me u porodilište, skidaju serklaž (što me je bolelo više nego sam porođaj), kreće priprema - klizma, tuširanje, presvlačenje i na sto. Bolovi već krenuli i ja pitam za epidural. Govore mi da je još rano, a i anesteziolog tek treba da stigne. Oko 7h dolazi i daje mi anesteziju (preporodila sam se). Kreću i naponi i beka izlazi.

Povezane vesti

Pošto nemam puno snage jer sam celu trudnoću preležala, doktor mi malo pomaže da izguram bebu. I u 10:20 čujem moje sunce kako plače. Stavljaju mi ga na grudi, a on me samo gleda plavim okicama. Plačem i razmišljam kako su ga sigurno njegovi bata i seka, a moji mali anđeli, čuvali sve ovo vreme.

Znajte da iza kiše mora sunce da izađe.

Ponosna mama Jelena (a i tata Dušan) 

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected].

Zapratite Yumamu i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica