Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moja priča sa porođaja: Lekari u Zemunskoj bolnici su prvo ljudi, pa posle doktori

"Svaka čast doktorima kojima nije diploma sve na svetu". Mama Suzana podelila je sa nama svoje iskustvo sa porođaja...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Termin mi je bio 26. juni. Posle prvog carskog reza, hteli smo da pokušamo da se porodim prirodnim putem. Bolove sam i dobila baš na dan termina, međutim, oni su stali u toku noći. Sutra ujutru, lekari su odlučili da ipak bude carski rez.

Sve vreme sam ležala na patologiji i kukala da me porađaju što pre. Nisam imala jake bolove, baš su bili slabi, ali pošto sam alergična na bolnice, jedva sam čekala da idem sa bebicom kući.

Povezane vesti

Sutradan su me odveli u salu i radili pripremu za carski rez. Moju smirenost bih poželela svakoj ženi, da ne kažem da sam htela da zaspim dok mi je infuzija pred operaciju bila uključena. Sestre su se čudile kako ne paničim, a ja sam jednostavno ubedila sebe da će biti sve u redu i kraj. Sestre, babice, doktorka, svi oko mene kreću da rade, a ja ništa, kao da je to neki sasvim običan dan. Tada sam i zaspala.

Baš na Vidovdan, rodio se moj Stefan, živ i zdrav, sve je prošlo u najboljem redu. Posle pet dana otišli smo kući. Prelepo iskustvo. Doktori, sestre, babice, svi su bili divni, samo reči pohvale imam za sve njih. Da napomenem - nisam imala nikakvu vezu.

Jedino su žene iz laktarijuma bile pomalo bezobrazne - jedna me je čak i izgrdila pitajući me šta sam jela jer je beba vrištala ceo dan. Molim vas, šta može da se jede prvi dan posle operacije nego keks i čaj?! Prost primer njihovog nerazmišljanja i bezobrazluka ali sva sreća sa njima nisam imala tako često kontakt, te me nije ni doticalo njihovo ponašanje.

Povezane vesti

Svaka čast doktorima kojima nije diploma sve na svetu, prvo su ljudi, pa posle doktori. Tamo bih preporučila svakoj ženi da se porodi.

Pozdrav od mame Suzane, Đorđa i Stefana koji su na svet došli zahvaljujući doktoru i doktorki iz Zemunske bolnice.

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected]

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica