Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mama Katarina: Moje iskustvo sa odeljenja pedijatrije u KBC Zemun

Možda nije uobičajeno, ali imam moralnu potrebu da ovu priču podelim sa vama, možda ohrabrim neku mamu ili razbijem poneku predrasudu...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Naša čitateljka koja je sa svojim sinom provela deset dana u zemunskoj bolnici, podelila je sa nama svoje iskustvo...

Dakle, četiri ujutru je, sa IMD smo upućeni u KBC Zemun-pedijatrija. 

Moj trogodisnji sin i ja, hospitalizacija. Užas u glavi, strah, panika... Parkiramo se, hladna siva zgrada, još uvek je noć, ulazimo, a tamo...

Dočekuju nas nasmejane sestre i dokrotka iz kojih isijava toplina. Nekako ulivaju poverenje. Ostajemo minimum sedam dana, pa to nisam mogla ni da zamislim u tom momentu.

Pročitajte i Priča naše (Yu)mame: Kako se moj prevremeno rođen sin izborio za život

Penjemo se na sprat da nas smeste, sestra nam pokazuje jelku, sobicu za igru/radnu sobicu – imaju i vaspitačicu, sve je veselo i šareno, ne odaje utisak bolnice. Posle deset dana provedenih tu, naši utisci su izuzetni.

Osoblje (kompletno) puno razumevanja za paničnu mamu, puno topline, veoma posvećeno svakom detetu, vidno zadovoljno svakim znakom da je dete bolje (pa čak i kada je to, a najčešće i jeste, nestašluk).

Zaista jedno posebno iskustvo, za deset dana nijedan prekoran pogled, ni najmanja naznaka da ste vi kao mama preterali sa možda besmislenim pitanjima ili dete sa svojim nestašlucima. 

Vaspitačica koja se trudi da animira svako dete, organizovane priredbe, pa čak i paketići… Da ne govorim o ženama u kuhinji koje insistiraju da svako dete i svaka mama jedu redovno, a hrana koja je pritom odlična.

Pogledajte i Dežurne dečje bolnice u Beogradu

Naravno posebno moram da spomenem doktore, kako našeg Dr Rašu Vukićevića (on je posebna priča), tako i sve ostale koji su u svakom momentu znali da kažu kako teku stvari sa lečenjem vašeg deteta.

Sve u svemu, ja znam da ovo ne bi trebalo da nas čudi, da bi ovako trebalo da bude u svakoj bolnici, ali na žalost nije. Zato je to je bio razlog da ovo napišem, ovo ipak postoji! Svaka čast i hvala im na svemu što su učinili da jedan izuzetno traumatičan period za nas prebrodimo i iz njega izađemo samo sa lepim uspomenama.

Jovan Kurtuma sa mamom Katarinom i tatom Mićom. 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica