Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baš sam želela ovakvu sestru!

Naša prva ćerka Anđela je prvo poželela sestru, zatim i brata. Želja joj se delimično ispunila....

  Izvor: Foto: Privatna arhiva

Anđelino rođenje sam doživela kao Božji dar. Gajeći je, bila sam do te mere ispunjena materinstvom, da mi na pamet nije padala još koja beba. Kada je pošla u vrtić, uočila je da većina drugara iz grupe obilazi svog brata ili sestru iz mlađih grupa u istom vrtiću, pa je poželela da dobije sestru - koja će se zvati Ana.

Spremna da joj skinem čak i zvezde sa neba ako zaželi, podarila sam joj baš sestru Anu. Anđela je tada imala četiri ipo godine. Njihov prvi susret se odigrao ispred porodilišta. Treperila je od sreće da preuzme bebu, ali joj je babica uskratila tu radost zbog boginjica koje su joj upravo prolazile. I Anđelu i mene je rastužio takav splet okolnosti.

Po dolasku kući, nismo joj uskraćivali druženje sa bebom. Srećna, dugo ju je samo posmatrala. U jednom trenutku, iz želje da sa sestrom podeli sve što ima, stavila joj je veliko parče čipsa u šačicu! Ubrzo je poželela da proba

U jednom trenutku, iz želje da sa sestrom podeli sve što ima, stavila joj je veliko parče čipsa u šačicu

mamino mleko, kojeg je za Anu imalo na pretek! Dozvolila sam joj jedan blic podoj, ali nije joj se dopao ukus mleka.

"E, baš sam ovakvu sestru želela da imam!", rekla je jednom prilikom, uvek spremna da Anu pažljivo pripazi. Anđela je bila dobro i mirno dete, pa su joj i želje bile takve. Ubrzo mi je poverila da bi volela da ima i brata! Pošto mi je krvna grupa Rh negativna, moju nameru da imamo treće dete - suprug Ivan, lekar po struci, i vrsni ginekolog dr Miša Ilić, koji je vodio obe moje prethodne trudnoće - prihvatili su ozbiljno negodujući. Međutim, ja sam u tome videla lepu ideju. Zanemarila sam predočeni rizik (nepodudarnost Rh faktora), i odlučila se na treće dete... Imala sam sreće, nivo antitela izazvanih tom trudnoćom je uspešno zaustavljan jakim dozama vitamina C i jednim "razblaživanjem" moje krvi, urađenim na Klinici u Višegradskoj.

Moj negativan Rh faktor je bio razlog da se Andrea rodi petnaset dana pre termina, indukovanim porođajem. Toliko sam bila sigurna da će Anđelina želja i tog puta biti ispunjena, i da ću joj podariti brata, da nisam poverovala doktoru kada je rekao: "Devojčica!". Rasplakala sam se, ali samo zato što su "izneverena" Anđelina očekivanja. Ona je, međutim, bila presrećna zbog nove bebe. Zajedno sa Anom, prihvatila je sestru sa puno ljubavi.

Mirjana Ajbl i ćerke Anđela, Ana i Andrea

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica