Stiglo je leto, vreme kada deca ne idu u školu pa ćete više vremena provoditi zajedno, što je idealna prilika za sjajnu letnju zabavu. Ako još niste isplanirali šta ćete ovog leta raditi, evo ideja zasnovanih na horoskopu koje će vam možda pomoći.

Zabavite se i saznajte šta je zabava po meri vašeg mališana, u odnosu na njegov horoskopski znak.

Ovan

Deca rođena u znaku Ovna su veoma, veoma energična, uglavnom obožavaju leto jer je to prilika za nove igre, slagalice i takmičenja. Ovi mališani su veoma nezavisni i generalno umeju sami da se zabave, tako da vi ne morate mnogo da se trudite oko toga.

Karakteristično za Ovnove je i da imaju izraženu ličnosti i želju da budu vođe, zato pazite da leto ne provedete onako kako mali diktator isplanira, piše romper.com.

Bik

Deca Bikovi od malih nogu prepoznaju vrednost napornog rada i štaviše, uživaju u tome, ali takođe znaju i da se odmaraju i uživaju, a leto je kao stvoreno za to. Ovi mališani vole svoj dom, estetika im je važna, a vole i da budu posvećeni jednom zadatku, pa je možda idealna letnja zanimacija za njih baštovanstvo - ne mora to da bude ništa veliko, neko cveće ili voće koje ćete zajedno posaditi, čak i u saksiji ako nemate dvorište i baštu.

Blizanci

Odmor po meri dece Blizanaca su letnji kampovi jer tu mogu da se druže, zabavljaju, troše energiju i saznaju svašta novo, a sve to je jako važno malim Blizancima.

U zavisnosti od toga kojeg je uzrasta vaše dete, moguće je da će biti malo anksiozno zbog razdvajanja od vas i da će mu nedostajati kuća jer su ovi mališani gotovo po pravilu veoma vezani za roditelje, ali će kamp svakako biti iskustvo u kojem će uživati.

Rak

Voda, to je sve što malim Rakovima treba da bi uživali. Naravno, uvek je idealno rešenje odlazak na more, ali to nije neophodno – deca rođena u znaku Raka će jednako uživati na bazenu, pa čak i u igri sa nekim prskalicama.

Ovaj horoskopski znak je inače veoma osetljiv, tvrdoglav i stidljiv, zbog čega im baš i ne prijaju velike gužve, ali ih voda opušta i čini da se osećaju kao kod kuće.

Lav

Ako u kući imate malog Lava, mogućnosti za letnju zabavu su bezbrojne – porodično takmičenje u pripremi jela, žurke u bazenu, košarka... Deca rođena u ovom znaku uglavnom vole da budu u centru pažnje, zato će uživati u svemu gde može da se "pokaže".

Devica

Deca Device vole rutinu, da sve bude pod kontrolom, a leto je doba godine kada se porodice malo opuštaju, pa nije baš sve podređeno pravilima. Ukoliko nekim putovanjem narušite njihovu uobičajenu rutinu, na početku će se malo buniti, ali će se prilagoditi i napraviti novu rutinu, što je sjajna veština koja će im biti značajna i kasnije u životu.

Ono što uvek "radi" sa Devicama je da im date neki novi projekat, jer vole izazove i vole da prave red u nekom "haosu".

Vaga

Deca rođena u znaku Vage veoma vole muziku, pa je odlazak na neki koncert idealna letnja zabava za njih. Međutim, to nije jedino što će ih zabaviti – i boravak u parku gde mogu da upoznaju nove prijatelje i uživaju u slobodnoj igri.

Imajte na umu i da su male Vage opsednute pravdom, tako da po svaku cenu žele da izbegnu konflikte i ne žele da staju ni na čiju stranu.

Škorpija

Ovi mališani uglavnom su introvertni, osetljivi i imaju nekoliko bliskih prijatelja kojima su odani do srži. Zbog toga će vaša mala Škorpija verovatno želeti da sa njima i provodi celo leto. Ono što je karakteristično za ovaj horoskopski znak je da su veoma snalažljivi, tako da će usput smišljati kako da se zabave i postavljaće sebi razne izazove.

Strelac

Deca Strelčevi su veoma avanturističkog duha, tako da su putovanja najbolja zabava za njih. Ako možete da priuštite, vaše dete će sigurno uživati u tome, ali to ne mora da bude ni neko daleko putovanje – dovoljan je i izlet, neko planinarenje, odlazak do muzeja ili obližnjeg grada... Istraživanje novih mesta, kultura, kuhinja, umestnosti, sve su to stvari u kojima će mali Strelčevi uživati.

Jarac

Ambiciozna i ozbiljna, deca u znaku Jarca, vole da planiraju i da se drže tradicije, a takođe vole i boravak u prirodi. Kada pronađe ono što mu najviše prija, verovatno će se držati toga jer mali Jarčevi vole osećaj poznatog.

Vodolija

Vodolijama nikada nije dosadno, to je sigurno, a to što leti imaju mnogo više slobodnog vremena je idealno za ovaj horoskopski znak. Oni su veoma kreativni, ali mogu da budu i povučeni, tako da ne brinite ako ima dana kada ne bi izlazili iz kuće – to vreme će najverovatnije provesti praveći neki dvorac od kocki ili nešto slično.

Ribe

Leto je savršeno za sanjarenje, a u tome su Ribe najbolje. Oni imaju veoma bujnu maštu i mogu da provedu sate igrajući igre koje su sami smislili, a vaše je samo da im obezbedite materijal za razne umetničke poduhvate – krede, tempere, bojice...

Vodeni znak kakav jesu, vaše male Ribe će uživati u svim aktivnostima u vodi.

BONUS VIDEO:

Kako na praktičan način da lako spakujete decu za more Tik Tok/betterwithchardonnay

(Yumama/N. Z.)