Kreativnost je korisna veština koja se na različite načine može podsticati kod dece od najranijeg uzrasta. Međutim, neki mališani su prirodno skloniji tome da budu kreativni, a evo šta "kaže" horoskop, koji znaci su najkreativniji.

Vodolija

Deca u znaku Vodolije su izuzetno kreativna, često već od najranijeg uzrasta pokazuju svoj talenat za inženjerstvo, sklonost ka inovacijama, nauci, matematici i često stvari radi na neočekivan način, iz nekog svog ugla.

Ovi mališani su veoma pametni, a od roditelja im je potrebno da ih puste da uče iz svojih grešaka (onda kada to nije opasno po njih!), da ih minimalno osuđuju i ne izgovaraju "Rekla sam ti".

Deca Vodolije mogu da postignu mnogo toga u životu, samo je važno da im pomognete da na najbolji način iskoriste svoju sklonost ka inovacijama i nezavisnosti.

Blizanci

Ako imate dete rođeno u znaku Blizanaca, možete da očekujete da neprestano priča, ne prestaje da se kreće ni na sekund i postavlja pitanja konstantno. Ovi mališani najčešće svoju kreativnost iskazuju kroz pisanja, poeziju, filmove, priče, glumu...

Svakako, uvek imaju milion ideja koje im obuzimaju misli u istom trenutku, pa nije uvek lako ispratiti ih.

Ono što je malim Blizancima potrebno od roditelja je stimulacija – knjige, igračke, papiri, olovke, bojice, igrice, odlasci na izložbe, izazovi, filmovi, kvizovi... Imajte na umu da odgajate mini ljudsku enciklopediju i pokušajte da svom mališanu pružite što više prilika za upijanje znanja kroz zabavu.

BONUS VIDEO:

Napravite sami igračku TikTok/craftymoms

(Yumama/N. Z.)