Počinje vladavina horoskopskog znaka Jarac, a ako i vi očekujete bebu između 22. decembra i 20. januara, dobro je da znate kakve osobine ih krase. Astrologija tvrdi da su deca u horoskopskom znaku Jarac veoma tvrdoglava, pametna i samouverena, a opet osetljiva.

Evo 6 zanimljivih stvari koje možete da očekujete od deteta rođenog u horoskopskom znaku Jarac:

Intenzivan odnos sa majkom

Jarčevi su u vatrenom odnosu sa majkama. Intenzivan odnos majke i deteta u horoskopskom znaku Jarca, definitivno može da stvori napetost i ponekad frustraciju.

Nemojte da brinete jer koliko god da između vas postoji tenzija, uvek ćete imati razlog da se ponosite vašim malim Jarčevima. Kako sazrevaju i odrastaju, i dinamika vašeg odnosa će proći kroz promene, a moguće je da ćete kasnije postati i najbolji prijatelji.

Predvidljivi su

Od deteta u horoskopskom znaku Jarca uvek ćete znati šta možete da očekujete, bez obzira da li je u pitanju spavanje ili neka dnevna aktivnost. Iako je roditeljima lako da se snađu sa njima, promena ritma kod beba može da izazove frustracije.

Jarčevi vole da znaju šta se dešava, pa ako im se sprema neka veća promena poput preseljaja, promene vrtića i slično, pokušajte detetu da objasnite šta mogu da očekuju.

Beba, spavanje, noć, kolevka
Shutterstock Beba spava tokom noći

Uspešni su

Deca Jarčevi su uspešni i imaju uspeh u novim izazovima. Ako primetite da postaju nezadovoljni, jednostavno im dajte novi zadatak i to će ih ponovo pokrenuti.

Iako će vam ponekad delovati kao vrlo ozbiljna deca, znajte da oni žude za vašom pažnjom jer imaju nežnu stranu koju ne vole da pokazuju.

Tvrdoglavi su i samostalni

Ono što Jarčevi naume, znajte da će da realizuju. Oni neće praviti buku i neće plakati kako bi dobili to što žele, jednostavno će imati strpljenja i osećaja za pravi trenutak. Najbolji način da ih naterate da rade ono što vi želite jeste da ih podmitite, i toga ne treba da vas bude stid.

Oni su vrlo samostalni, pa ukoliko dođu u neku nedoumicu, dozvolite im da razmisle i da stvari razreše sami.

Deca, svađa, vrtić, igračke
Shutterstock Deca se otimaju oko igračke u vrtiću

Lako se prilagođavaju

Imaju sposobnost da se prilagode svakom okruženju. Iako kao i sva deca, pokazuju frustraciju u novoj situaciji ili okruženju, nemojte da se brinete jer će se vrlo brzo prilagoditi.

Oprezno biraju prijatelje

Jarčevi su ipak stare duše, što znači da se savršeno vesele druženju kod kuće i verovatno će odlučiti da imaju samo par zaista bliskih prijatelja.

(Yumama)