Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODGOVORNI, INTELIGENTNI I VRLO UREDNI: Sa decom u znaku Device je lako, evo šta sve možete da očekujete od njih

Autor Radmila Ilić

Deca u znaku Device su vrlo inteligentna, znaju šta hoće a vole i da pomažu drugima.

 shutterstock Izvor: Shutterstock

Vladavina Devica je u toku, a ukoliko je i vaše dete rođeno između 23. i 22. septembra, sigurno nosi ovaj horoskopski znak. Oni su tihi, mirni ali vrlo osetljivi. Kada je hrana u pitanju, često su izbirljivi, ali jednom kada saznaju šta vole i kako, biće vam lako da im ugodite. Svoju inteligenciju će sve više pokazivati godinama i imaće odličnu sposobnost da raspoznaju bitnije detalje. Ovo su samo neke od karakteristika dece rođene u znaku Device, a evo šta još možete očekivati od njih:

Device vole da pomažu

Verovatno ćete od najranijeg uzrasta primetiti da vaše dete voli da pospremi igračke za sobom, da često pere ruke i da mu nije problem da se često tušira ili kupa, a voli i da pomaže u kuhinji, pa čak i da rasprema sto posle ručka. Sve je to normalno za decu rođenu u znaku Device. One vole da pomažu drugima i da drže situaciju pod kontrolom, a to ćete najbolje primetiti ako im obezbedite kućnog ljubimca. Mališani će vrlo brzo preuzei brigu o svom novom prijatelju i uživaće u tome.

Vole da šefuju

Osobe rođene u znaku Device jako su odgovorne i vole da budu vođe. Ali u igri sa bratom ili sestrom to često može biti pogrešno protumačeno, pa ih mnogi smatraju bahatim i kritičnim. Zbog toga je važno da razgovarate sa svojim detetom i da ga naučite da je važno da podeli stvari sa drugima i da bude nežan. U njihovoj prirodi je da žele da kontrolišu druge, ali ako ih na vreme naučite da je važno da slušaju i tuđa mišljenja, uspećete da izbegnete brojne konflikte i povređena osećanja. Pobrinite se da dete pre svega bude dobar prijatelj, a tek onda odličan mali šef.

 dete-plač-mama.jpg Izvor: Shutterstock

Veoma su inteligentni

Već kod najmanjih uzrasta možete da primetite da se dobro snalazi u mnogim područjima i da je visoko inteligentno. Često bebe u ovom znaku počnu ranije da govore, čitaju i pišu. Zato, pobrinite se da na lep način usmeriš njegovu odlučnost i organizaciju prema dobrom cilju.

Uredni su, obožavaju da čiste i imaju dobru organizaciju

Mališani u znaku Device su pravi kraljevi čistoće. Svaki obrok završiće tako da obrišu tanjir, sto i svoje rukice. Nakon toga će ih obavezno oprati sapunom, a kada odrastu vrlo rado će prati i sudove. Dezinfekcija je njihov drugi hobi, pa će tako obožavati da idu u šoping gde se prodaju proizvodi za čišćenje.

 Porodica, čišćenje, raspremanje, mama, dete
Devojčica pomaže u čišćenju kuće
Izvor: Shutterstock

Vrlo su odgovorne

Nemojte da se iznenadite ako vaša malena Devica bolje barata parama od vas. Od malih nogu je nauči šta je kasica, a ona će verovatno to vrlo ozbiljno shvatiti i uživaće u odgovornosti koju nosi. Ali njihova odgovornost ne vezuje se samo za pare, njihovo razmišljanje je često 'starije' i ozbiljnije od njihovih godina. Zbog toga je vrlo lepo da ih imate za braću ili sestre jer na njih gotovo uvek možete da se oslonite.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica