Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li na Fejsbuku objavljujete fotografije dece?

Ukoliko je to slučaj, razgovarajte s roditeljima mališana o tome da li im to smeta, jer je nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo da više od polovine mama i tata ne želi da lica njihove dece budu na Internetu.

  Izvor: Foto: Profimedia

U eri društvenih mreža teško je odoleti da se ne pohvalimo svojom ili decom svojih prijatelja i rođaka. Ponosni smo na svoju malu kumu kada pobedi na recitatorskom takmičenju ili na bratanca koji je dao pobednički gol na utakmici. Zbog toga smo te trenutke ovekovečili i podelili ih sa svojim prijateljima, poznanicima i potpunim neznancima na društvenim mrežama.

Mnoge mame nemaju ništa protiv toga da fotografije njihovog deteta osvanu na Internetu. Štaviše, postavljaju ih same. Međutim, veliki je broj roditelja koji se trude da se lica njihovih mališana ne nađu na društvenim mrežama.

"Činjenica je da postoje ljudi koji će to ipak čini, protiv želje majke, što je strašno", napominje Erika Elmuts, mama i osnivač organizacije "Svesni roditelji".

Erika nije jedina mama koja ovako razmišlja. Rezulati nedavno sprovedene ankete pokazali su da se čak 57 procenata korisnika društvene mreže Fejsbuk čija su deca mlađa od 18 godina protivi objavljivanju fotografija njihovih mališana od strane drugih. Kompanija Fejsbuk omogućila je roditeljima da prijavi fotografiju deteta mlađeg od 13 godina za koju ne želi da se nalazi na Internetu, nakon čega se fotografija uklanja, ali mnoge mame veruju da ne bi trebalo rešiti problem na tako grub način.

Tamara Sorak

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica