Glumica Sara Džesika Parker kaže da je tokom odrastanja imala veoma problematičan odnos sa hranom, zbog restriktivnih pravila koja su joj roditelji postavljali u vezi sa tim šta sme da jede.

Ona kaže da zato sada pokušava da prekine taj začarani krug sa svojom decom, o čemu je govorila u podkastu Ruthie’s Table.

"Imam ćerke. Ne želim da imaju odnos prema hrani koji je antagonistički ili da osećaju kao da je hrana njihov neprijatelj prema kojem moraju da zauzmu neki određen stav", rekla je Parkerova.

Ona sa suprugom Metjuom Broderikom ima 21-godišnjeg sina i 14-godišnje ćerke Tabitu i Merion, a glumica ističe da njoj u detinjstvu nikada nije bilo dozvoljeno da pojede desert kod kuće.

"Naravno, prvo što smo radili kada bismo otišli negde van kuće je bilo da kupimo keks i kolače. Nisam želela da moja deca tako odrastaju. U našoj kući imamo kolače, imamo tortu, imamo sve. Mislim da je rezultat toga da moje ćerke imaju zdraviji odnos prema hrani. Moje ćerke će imati figure kakve imaju i nadam se da će biti zdrave. One su sportski tipovi i uživaju u hrani", poručila je Sara Džesika.

Glumica je takođe otkrila i da ona i njen suprug obožavaju da kuvaju i da redovno to rade.

"Oboje kuvamo svaki, baš svaki dan. Uglavnom i svake večeri jedemo svi zajedno", rekla je Parkerova, dodajući da se to malo menja kada ona snima nešto ili njen suprug igra predstavu, ali da se i tada trude da ne jedu napolju, već da se oslone na hranu koju mogu da pripreme unapred.

Sara Džesika Parker je za kraj poručila da se trude da u danima kada su oboje zauzeti poslom imaju pripremljenu barem supu.

BONUS VIDEO:

Tviks desert u čaši nstagram/cookistwow

(Yumama/N. Z.)