Možda vam deluje da je još daleko da se razmišlja o tome, ali 10-godišnji princ Džordž se već uveliko priprema da jednog dana bude kralj. Trenutno je njegov deda kralj Čarls III i dalje na tronu, a nakon njegove smrti kruna će preći na Džordžovog oca, princa Vilijama. Ali posle toga će doći red na Džordža. Biti kralj je velika uloga koju treba preuzeti, zbog čega su njegovi roditelji, baka i deda, pa čak i prabaka i deda, pripremali Džordža da jednog dana bude ponosni nosilac krune.

Džordž je bio upoznat sa idejom monarhije od svojih ranih dana, delom zahvaljujući tome što je njegov omiljeni crtani film bio "Kralj lavova", izvestio je Entertainment Tonight 2017. Ali njegovi dani kada je bio mlad, bezbrižan Simba neće trajati večno. Na kraju će morati da preuzme glavnu ulogu u kojoj je rođen. Na sreću, do tada će biti potpuno spreman za to. Saznajte kojih 16 stvari mora da uradi pre nego što postane kralj - šta uči od malena:

1. Mahanje - Džordžove kraljevske dužnosti počele su mnogo pre nego što je imao 7 godina. Vilijam i Kejt su naučili svog malog sina da maše fotografima i obožavaocima pre nego što je zaista bio dovoljno star da priča. Ceo njegov život je u očima javnosti, pa je logično da su želeli da on to rano počne da priznaje.

2. Kraljevska putovanja - Još nešto što je Džordž započeo kao beba jesu kraljevske turneje. Kada je imao samo nekoliko meseci, otišao je u Australiju i Novi Zeland sa mamom i tatom. Od tada je takođe putovao u Kanadu i Nemačku na kraljevskim turnejama svojih roditelja.

3. Obaveštenje da će postati kralj jednog dana - Oko sedmog rođendana princa Džordža, princ Vilijam i Kejt Midlton su mu rekli da će on na kraju postati kralj. Naravno, kada se tako nešto objašnjava detetu, verovatno je trebalo malo da se smanji - teško je ući u sitne detalje odjednom. Ali poenta je u tome što je Džordž bio spreman da razume ovaj posao od malih nogu.

4. Specijalni kraljevski portret - Otprilike u vreme kada mu je rečeno za njegovu buduću ulogu, Džordž je takođe bio pozvan da se pojavi na specijalnom fotografisanju samo za naslednike. Snimljen dok je kraljica Elizabeta još vladala, na portretu su prikazana četiri člana kraljevske porodice - kraljica, tadašnji princ Čarls, princ Vilijam i mali princ Džordž.

5. Izdvojen od strane kraljice - Kraljica je, pre svoje smrti, odlučila da priča sa Džordžom nasamo. Kako piše Dejli mejl , kraljica Elizabeta se "potrudila da provede vreme sa njim". Možda je to radila kao prabaka, ali s obzirom na to da je imala mnogo praunučadi, provoditi dodatno vreme sa Džordžom jeste da mu ulije osećaj da je monarh i naslednik.

6. Sastanci sa kraljem Čarlsom - Sada kada je Čarls kralj, navodno je mentor princu Džordžu kao što je to nekada činila njegova majka, navodi Ekspres. Opšte je poznato da se Čarls osećao pomalo zanemarenim od strane svog oca, princa Filipa - tako da on svoju ulogu Džordžovog mentora verovatno shvata veoma ozbiljno.

7. Više javnih izleta - Vilijam i Kejt su se trudili da svu svoju decu drže podalje od očiju javnosti koliko god je to bilo moguće, ali tokom godina Džordž je istupio malo više. Na kraju krajeva, mora da se navikne da živi svoj život pred ljudima. Vilijam je vodio Džordža na sportske utakmice, a Kejt ga je vodila takođe na razne sastanke i dešavanja.

8. Pravila putovanja - Sada kada je Džordž stariji, jedan aspekt njegovog života će se u velikoj meri promeniti. Jedno od kraljevskih pravila za zaštitu naslednika je da im nije dozvoljeno da putuju zajedno. Vilijam nije prisiljavao Džordža da poštuje to pravilo kada je bio dete, ali to neće dugo trajati. Kada napuni 12 godina, Vilijam i Džordž će morati da se voze odvojenim automobilima, avionima itd., tako da nikada ne postoji nesreća koja ih pogodi obojicu odjednom.

9. Sam na događajima - Sva deca iz Velsa su učestvovala u kraljevskim događajima u različitom stepenu, ali Džordž je povremeno odlazio sam sa jednim ili oba roditelja. Na kraju će moći da obavlja kraljevski posao bez roditelja uopšte. Izvođenje ovakvih solo izleta pomoći će mu da se pripremi za to kada jednog dana bude morao sam da vodi.

10. Ozbiljnije oblačenje - Prošlo je vreme Džordžovih čarapa do kolena i ušuškanih kombinezona. Prelazak sa Džordža-deteta na Džordža-budućeg kralja već se desio u njegovom ormaru. Ovih dana se često može primetiti u elegantnim odelima baš kao što bi nosio njegov tata. Ako je nasledio i smisao za modu svoje majke, biće prilično dobro obučen kralj.

11. Učenje protokola - Kraljevski protokol je veoma strog kada je u pitanju ko ulazi u događaje kojim redosledom. Džordž je poštovao ovo pravilo kada je prisustvovao krunisanju ispred svoje mlađe sestre, princeze Šarlot. Možda su braća i sestre i deca, ali na kraju dana Džordž je drugi u redu, a Šarlot treća.

12. Povezivanje sa javnošću - Džordžovi roditelji često hodaju gore-dole u ​​dugim redovima obožavalaca koji pozdravljaju onoliko koliko mogu. Džordž je takođe učio kako da komunicira sa svojom publikom, na primer kada je pozdravljao ljude ispred crkve u Sandringemu na Božić prošle godine.

13. Pohađa školu njegovog oca - Džordž bi uskoro mogao krenuti očevim stopama i pohađati koledž Iton. Ljudi su javili u leto 2023. da je mladi princ viđen kako sa roditeljima obilazi kampus. Nije uslov da budući kralj ide u Iton, ali je to prilično prestižna škola za kraljevsku porodicu.

14. Posebna krunska uloga - Čarls je bio suviše mlad da bi učestvovao u krunisanju svoje majke, ali se kralj pobrinuo da uključi Džordža u svoje krunisanje u maju 2023. Džordž je izabran da bude počasna stranica svog dede tokom ceremonije, prema People. To je dalo mladom princu da izbliza pogleda kakva će biti njegova budućnost jednog dana, piše coffemom.

15. Zauzimanje stava - Iako je možda mlad kraljević, Džordž već zna kako da traži ono što želi. Za krunisanje, Džordž je navodno pitao kralja Čarlsa da li može da promeni uniformu paža. Prema Miroru, Džordž nije želeo da nosi bele hulahopke i da ga zadirkuju u školi. Nakon što je pitao, Čarls je dozvolio Džordžu da umesto toga nosi pantalone. Tako da je to i uradio!

16. Nošenje zaostavština - I princ Vilijam i kralj Čarls ulažu mnogo svog vremena u dobrotvorne organizacije za zaštitu klime i očuvanja prirode. To je njihova velika strast i neće biti zanemarena nakon što odu. Prema časopisu People, mali Džordž je strastven i za brigu o životnoj sredini. Vilijam je rekao da je Džordž čak i sa 8 godina bio frustriran koliko se smeća nakupilo oko njegove škole.

BONUS VIDEO:

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luisa na krunisanju Tik Tok/krystinkalvoy

(Yumama/T.A.S.)