Britanski kralj Čarls krunisan je u Vestminsterskoj opatiji 6. maja, a ovom svečanom događaju prisustvovali su princ Vilijam i KejtMidlton, kao i njihovo troje dece. Posebnu pažnju privukla je princeza Šarlot koja je nedavno napunila 7 godina. U predivnoj haljini Aleksandar Mekvin, Šarlot je izgledalau skladu sa svojom titulom, kao prava princeza.

Princeza je nosila belu haljinu i ogrtač sa izvezenim cvetnim amblemima na kragni, šljokicama i sjajnim cvetnim rajfom, dok su cipele bile jednostavne i elegantne. Vez na haljini princeze od Velsa napravljen je u obliku cveća - simbola četiri zemlje Velike Britanije: ruža (Engleska), narcisa (Vels), detelina (Irska) i čička (Škotska). Šarlot je došla da prisustvuje ceremoniji držeći za ruku svog mlađeg brata princa Luisa, dok je njen stariji brat princ Džordž učestvovao u krunisanju kao paž.

Osim što se svetlucavi rajf na princezinoj glavi savršeno kombinovao uz njenu haljinu, cela kombinacija je bila usklađena i sa haljinom i modnim izborom njene majke, vojvotkinje Kejt Midlton. Kejt je nosila haljinu istog modnog brenda kao njena ćerka, napravljenoj od snežnobelog svilenog krepa i izvezenom srebrnim nitim, a umesto klasične tijare, nosila je sličan svetlucavi rajf kao i princeza Šarlot.

Na celoj ceremoniji dominirale su bele haljine i cvetni simboli, a princeza Šarlot zračila je lepotom i pokazala da je kombinovanje stila sa mamom može da bude nešto najslađe.

Slike princeze Šarlot na krunisanju kralja Čarlsa pogledajte u galeriji ispod!

Profimedia Princeza Šarlot na krunisanju kralja

Izvor: Yumama