Debata je počela komentarom na Twiteru kada je ugledna britanska istoričarka postavila tvit u kojem kaže kako se njena majka pitala šta nije u redu sa prinčevom "majicom", prenosi britanski newsweek.com.


Najstarije dete velške porodice redovan je posetilac svih sportskih događaja u Velikoj Britaniji, uključujući velike utakmice fudbala, kriketa i ragbija. Mladi princ Džordž se u nedelju pridružio svojoj mami i tati, kao i sestri, princezi, Šarlot, u finalu muškog singla na Vimbldonu u kojem su meč odigrali naš najbolji teniser Novak Đoković i španski igrač mlađe generacije Karlos Alkaraz. Princ Džordž je tom prilikom nosio odelo i kravatu što je na društvenim mrežama izazavalo komentare i kritike uz procenu da je odeća prestroga za dete uzrasta od deset godina.

Među komentarima bilo je onih koji su istakli da je princ Džordž bio veoma elegantno obučen za dete koje će 22. jula napuniti deset godina, dok su drugi tvrdili da su odela i kravate samo deo protokola u kraljevskoj loži na teniskom prvenstvu u Vimbldonu.

Istoričarka koja je postavila ovaj tvit, Tesa Danlop, je inače autorka knjige o kraljici Elizabeti i princu Filipu i odličan poznavalac kraljevske porodice. Ona je u svom tvitu citirala 81-jednogodišnju majku koja je očigledno imala problem da razlikuje odelo do majice pa je rekla: "Onaj jadni mali princ Džordž, smešan je u odelu sa kravatom. Nešto nije u redu sa tom majicom!?''

Britanski istoričar Sajmon Šama, koji je odlikovan viteškim zvanjem za zasluge u istoriji, odgovorio je na tvit svoje koleginice: „Pa slažete se – dajte malom momku taj brejk!“ Ovo je isporvociralo lavinu komentara koji su se u osnovi sporili oko ideje da li je u redu da desetogodišnjak izgleda kao odrastao čovek koji je pošao na poslovni sastanak ili zašto uopšte mora da izgleda kao da je u uniformi za školu, s obzirom na to da u mnogim engleskim privatnim školama upravo ovako izgleda dres kod.

Treba imati u vidu da Džordžova majka, je princeza Kejt, istakla još prošle godine da je njen sin savladao veštinu vezivanja kravate, jer mu je to deo školske uniforme.

BONUS VIDEO:

Princ od Vranje na pesmi za Evroviziju 2023 Kurir


Izvor: Yumama