Često se na društvenim mrežama vode debate o tome do kojeg uzrasta treba da se doje deca. Dok mnoge mame smatraju da je sa godinu dana ovakvoj praksi hranjenja kraj, čak možda i pre, druge ističu da im je teško da prekinu dojenje, da im je to tužno, kao i da smatraju da sa tim treba prestati kada dete saamo odluči.

Ponovo je jednu od takvih debata izazvala popularna grčka manekenka koja je rekla da ne planira da prestane da doji svoje dete koji ima preko dve godine:

"Važno mi je šta jedem jer još uvek dojim. Ne mogu ni kafu da popijem. Dete ima dve godine", rekla je Mara Darmousli, grčka manekenka i glumica.

Manekenka je tokom gostovanja u jednoj emisiji objasnila zašto je odlučila da nastavi da doji dete koje ima dve godine.

"Ne razumem zašto je tolika galama oko dojenja? Pošto dete svejedno jede čvrstu hranu, a ja sam po strani kad god se seti ili ako se razboli. Ja nemam sa tim problema. Zašto moram da pijem tablete da bih prestala da dojim? Zašto moramo da forsiram da dete mora odjednom da prestane? Ona je zadovoljna, ja sam zadovoljna."

Kako je navela, ne planira da dete doji predugo, a ističe da ne koristi dojenje kao tehniku za uspavljivanje:

"Ionako spava dok mu čitamo knjigu i mazi se sa tatom i uz masaže koje joj u poslednje vreme daje dadilja."

Na grčkim portalima nizali su se razni komentari:

"Hiljadama godina ljudi nisu imali industriju koja proizvodi i prodaje mleko, a bebe su rasle uz majčino mleko. danas kada postoje ove industrije, majčino mleko je loše." - napisala je jedna mama.

"Dojite sve dok imate mleko. Majčino mleko je zdravo za dete." - bio je jedan od komentara.

"Bravo za mamu. Moja ćerka doji iako ima dve i po godine."

Ipak, nisu svi komentari bili pozitivni:

"To je bolest. Moja rođaka koja je dojila sina do njegove 2,5 godine, dete je izgubilo dva prednja zuba od karijesa i stomatolog je rekao da je to zbog dojenja. Nije normalno da sisari ne doje svoje mlade duže od nekoliko meseci." - prokomentarisala je jedna žena.

"Kada završi srednju školu, bilo bi dobro da ga zaustavite i dozvolite mu da popije pivo." - napisao je drugi.

Do kada je u redu dojiti dete prema vašem mišljenju - popunite anketu ispod!

BONUS VIDEO: 

Koliko napreduje dojena beba za 15 nedelja TikTok/clairesamay

(Yumama/T.A.S.)