Kejt Midton veliku pažnju posvećuje vaspitanju i obrazovanju dece, prati smernice iskusnih psihologa, a kako mediji izveštavaju, i u vaspitanju postoje određena kraljevska, ali i stroga roditeljska pravila.

Kraljevski par je ustanovio jedno od najvažnijih pravila koje važi podjednako za princa Džordža, princezu Šarlot i princa Luisa, kako tvrde stručnjaci za proučavanje kraljevske porodice, a to je da nema vikanja i vrištanja. Kako je navedeno u britanskim medijima, ako deca povise glas, od njih se odmah zahteva da napuste prostoriju.

"Dete se u tom trenutku odvodi sa mesta svađe ili nestašluka, i sa njim mirno razgovaraju Kejt ili Vilijam", objasnio je insajder za "The Sun", podsećajući da je mali princ Luis u maju 2022. godine godine demonstrirao zabranu vikanja, pokrivajući majčina usta dlanom tokom proslave platinastog jubileja vladavine kraljice Elizabete II.

Neki od stručnjaka za tumačenje ponašanja kraljevske porodice smatraju da je tada najmlađi sin princa Vilijama i Kejt Midlton mislio da njegova majka zlatno pravilo njihove porodice.

Izvor: Yumama