Dok neke poznate ličnosti inspirišu svojim načinom odgajanja i vaspitavanja dece i rado dele sa drugim mamama svoja iskustva na drušvrenim mrežima, neke imaju pravila koja su mnogima neobična i sa kojima neki roditelji nikada ne bi bili saglasni. Otkrivamo vam koje neobične navike u vaspitivanju i podizanju dece imaju neki od najpopularnijih roditelja na svetu:

Bijonse i DžejZi
Poznati par i njihova deca često su okruženi paparcima i obožavateljima. Kako bi zaštitili privatnost i bezbednost njihove ćerke Blu Ajvi, ona ne sme da ide u školu ako nema čitavu ekipu ljudi koja je pazi, što podrazumeva najmanje dva automobila i tri telohranitelja. Kako se navodi u stranim medijima, često se ispred škole napravi velika gužva i pometnja dok devojčica ne uđe u školu, pa ostala deca zbog toga ponekad kasne na časove.

Alanis Morisot
Poznata pevačica često iznenađuje neobičnim pravilima u porodičnom životu, a to rado deli i sa javnosti. Tako je nedavno iznenadila izjavom da deca treba doje dokle ona to žele. "Znam da neka deca sisaju do druge godine, ali neka prirodno prestanu tek nekoliko godina kasnije. Mislim, to sve zavisi od deteta."

Denzel Vašington
Deca poznatog glumca su danas već odrasli ljudi, ali kada su bili mali, bili su najpristojnija deca u njihovom okruženju. Glumac je otkrio kako su njegova supruga i on često učili decu da posle izgovorene reči da obavezno dodaju "gospodine" ili "gospođo".

Vil Smit
Glumciu Vilu Smitu je izuzetno bilo važno da se njegova deca nikada ne osećau loše ili da na bilo koji način ne budu povređena. Zato njegova supruga Džejda Pinket-Smit i on nikad u životu nisu kaznili ćerku Vilou i sina Džejdena. Šta god da njihova deca urade, neće biti kažnjena, a par to naziva "krugom sigurnosti".

Džulija Roberts
Često se u medijima pojavljuju neobična pravila koja glumica ima u odgajanju dece, a poznato je da je njenim mališanima dozvoljeno da jedu slatkiše na rođendan ili kada je neka izuzetno važna prilika - samo nekoliko puta godišnje. Takođe, njenoj deci nije dozvoljeno korišćenje društvenih mreža.

Majim Bjalik
Glumica je često u medijima istakla da u njenoj porodici vlada pravilo veganske ishrane. Iako su se njena deca protivila, glumica ističe da je to njeno pravilo i da oko njega nema dileme. Kakoje navela, njena deca su manje bolesna od kada ne jedu namirnice životinjskog porekla.

Kristina Agilera
Peačica smatra da je izuzetno važno ceniti žensko telo, pa je njen sin Maks okružen umetničkim delima koja prikazuju golu žensku figuru. "Mi skupljamo umetnine, tako da ima po kući mnogo aktova. Maks će odrasti s time da mu je to normalno... Čudno je samo ako se stidite." – smatra pevačica.

Madona
Poznata pevačica ne toleriše nered, a iako ima pomoć u kući, smatra da deca treba da se nauče da budu uredna i čuvaju red u domu. Tako je jednom ispričala da je ćerki koja nije stavljala prljav veš u korpu ili mašinu za pranje, sve stvari stavila u jedan džak i sakrila ga u kući. Devojčica je morala danima da ide u istoj odeći u školu sve dok nije naučila lekciju, kako je objasnila Madona.

Gvinet Paltrou
Deca Gvinet Paltrou, pored toga što su morali da jedu bezglutensku hranu iako im gluten ne smeta, ne smeju da gledaju televiziju – ali samo ako se govori engleski jezik, koji im je maternji. Sve dok gledaju televiziju na španskom ili francuskom, ona nema ništa protiv.

Dru Barimor

Iako potiče iz čuvene holivudske glumačke porodice, svojoj deci je postavila jasno pravilo - ne smeju da postanu glumci. Ona je još kao dete završila na odvikavanju od alkohola i narkotika i smatra sebe srećnom što je danas uopšte živa. Zbog toga strahuje da bi se njenoj deci mogla dogoditi slična sudbina ako bi u ranijem životnom dobu ušli u Holivud.

Dženifer Garner
Glumica svoje dve ćerke koje ima sa Benom Aflekom vaspitava strogo, a retko kada dobijaju ono što žele. Kako se u stranim medijima navodi, glumica samo jednom godišnje odabere dan u kome će govoriti "da" deci za bilo šta što joj traže.

Pogledajte slike poznatih ličnosti sa decom!

Profimedia POZNATI NAVIKE U RODITELJSTVU

Izvor: Yumama