Jelena i Novak Đoković ponosni su roditelji sina Stefana (8) i ćerke Tare (5). Iako sada kroz svoju Fondaciju  "Novak Đoković" radi sa decom i pomaže kroz edukaciju roditeljima da se snađu u svojoj ulozi, Jelena je priznala koliko joj je bilo teško kada se rodio Stefan.

„I mi smo se pretvarali da jedna mala beba može sve to da isprati, i mi sa njom, i da to neće ništa bitno promeniti naš ritam putovanja, logistike i svega što ide uz profesionalni sport. Međutim, potpuno nas je poremetilo. Doduše, ja sam preuzela dosta na sebe da bih Novaka rasteretila. Imala sam pomoć, srećom, i moram da priznam da je te Stefanove prve godine Novak bio nepobediv i završio je kao prvi na svetu. Tako da je zaključio da to nama lako ide, ali već ona druga godina je bila ta kada sam ja rekla, 'Ja ne mogu više, ovo je mnogo naporno'“, priznaje Jelena Đoković za RTS.

Prema njenim rečima danas joj je mnogo lakše, što zbog edukacije, pomoći roditelja, što zbog toga što je Novak takav partner da ona i deca dobijaju od njega ljubav svaki dan. 

„Bila sam prilično iznenađena kako se on tako dobro prilagodio s obzirom na to da je jedan potpuno posvećeni profesionalac koji se do najsitnijih detalja bavi svojom karijerom koja traje već decenijama. Onda kada je postao otac kako je on to uspešno uspeo da preseli i u te pelene, pa da prohodamo... Između ostalog, sada sa našom ćerkom je jako blizak. Mislim da je taj odnos između tate i ćerke baš vidljiv u našoj kući. Stefan i ja imamo posebnu vezu, ali Tara i Novak... I mnogo sam srećna što je baš on moj partner životni i što je roditelj sa mnom“, otkrila je Jelena Đoković i direkorka Fondacije koja je pokrenula onlajn akademiju namenjenu svim roditeljima.

(Yumama)