Najbolji teniser sveta Novak Đoković je uoči neverovatnog trijumfa na Autralijan openu sve rasplakao divnim rečim o svojoj deci. Novinar je nakon meča pitao Đokovića kako napreduje Stefan sa tenisom i da li Taru zanima sport u kom je njen tata jedan od najboljih svih vremena. Đoković je za Stefana rekao kako obožava tenis, i da ga gleda i da ga igra, te kada je kod kuće uopšte nema odmora od ovog sporta, pošto Stefana sve zanima i jako voli da udara lopticu preko mreže.

A za Taru je rekao da nju tenis uopšte ne zanima, već uživa u baletu i gimnastici.

"Ona je slatka mala devojčica, drži me, kako vi kažete, čvrsto na zemlji i skromnog. Okrene me 'naglavačke' svaki dan i kadgod me pogleda osećam se 'razoružano'. Njen pogled je najlpeši pogled koji sam doživeo u životu. Nedostaju mi mnogo", rekao je Đoković sa suzama u očima.

Pogledajte snimak:

O tome koliko voli svoju decu i koliko mu znače u životu, Đoković je govorio ranije.

"Kada sam dobio sina, svet mi se okrenuo naopačke. Do tada mi je tenis bio sve i sve se vrtelo oko mene. Moji najbliži su se žrtvovali da bih ja davao svoj maksimum na terenu. Zbog prirode posla postao sam sebičan. Odjednom se sve promenilo. U početku sam morao sebe da podsećam da više nisam sam, da imam sina. U tome su mi pomagali supruga, majka, otac, braća... Sada kada dođem kući sa treninga, ostavljam reket i ne razmišljam o tenisu. Trudim da budem najbolji muž, otac i teniser. Zahtevno je, ali nije nemoguće", rekao je Đoković i otkrio zašto je svojoj ćerki dao ime Tara:

"Naša ćerka je jednim delom dobila ime po planini Tara, koja je divlja i skriva svoje tajne sve dok ne dođete do nje i pokažete joj veliko divljenje".

Đoković kaže da mu je najveća motivacija da se vrati na svetski vrh bila slika koju je imao u glavi - da ga Stefan i Tara gledaju dok na grend slemu ponosno diže trofej. Posle Australijan opena želja mu se i ostavrila, ponovo je postao broj jedna uz veliku podršku svoje dece.

(Yumama)