Jelena Đoković je žena koja uspeva da bude podrška suprugu Novaku Đokoviću, dobra majka, uspešna poslovna žena i neko koga gotovo uvek možemo videti sa osmehom na licu. Srećna i zadovoljna žena rekli bismo svi, ali da li je lako da bude 'majka pred očima celog sveta', kako se ona nosi sa tim i da li je godina sve lakše, ispričala je. Ona se dotakla i njihovih porodičnih trenutaka, priznala je ko je strožiji roditelj ali i da li će uticati na to da njen sin Stefan krene očevim stopama.

"Mnogo zavisi od toga kako se osećam u određenim trenucima. Kada sam umorna i preopterećena - sve mi je teško. Kada sam odmorna, ispunjena ljubavlju i razumevanjem svojih najbližih - onda mi ništa nije teško. To je najiskreniji odgovor koji mogu da dam jer sam blagoslovena što imam ovakav život, divnog supruga i što smo dobro i što imamo porodicu koja je zdrava i bilo bi suludo da govorim o nekoj težini. Svakodnevno osvešćujem svaki svoj blagoslov, ali iskreno, čovek sam, i meni emocije jako diktiraju kvalitet života, novac i moć nisu rešenje", rekla je Jelena na pitanje kako je kada ste 'majka pred celim svetom'.

Kada je briga o deci u pitanju, brojni roditelji će se složiti da u porodici imaju jednog 'dežurnog policajca' i jednog popustljivijeg roditelja. Evo kakva je situacija u porodici Đokovića.

"Mislim da smo sve po potrebi i po situaciji. Lako je da budete strogi i da se postavite iznad dece, ali kada smo mi osvešćeni i kada smo svoje potrebe namirili, onda različite situacije koristimo da se zbližimo sa decom, a ne da postavimo sebe na vrh hijerarhije.Trudimo se da razumemo jedni druge. Svi grešimo. Nažalost, društvo je svrstalo previše u negativan kontekst, umesto da na nju gledaju kao na način učenja. U našoj kući greška znači put učenja i saznavanja novih stvari, hrabrosti i smelosti - naša deca se usuđuju da isprobaju nove stvari. Naravno, jasne granice postoje, ali ne moramo da kontrolišemo baš svaku reč ili svako ponašanje deteta. Cilj je konekcija, ne korekcija", rekla je Jelena.

Jelena Đoković, Novak Đoković
Printskrin, Instagram/jelenadjokovicndf Jelena i Novak Đoković

Stefanova i Tarina mama je otkrila i kako izgledaju slobodni trenuci u njihovoj porodici ali i da li se drže nekog pravila i da li postoje stvari koje najčešće rade.

"Imamo stvarno jako lepih trenutaka sa decom i najviše volim kada zajedno čitamo priče. Moj sin najviše voli da slaže Lego kockice i da sluša muziku, dok sa ocem voli da igra tenis ili da zajedno gledaju meč, što mami možda nije najomiljenije. Sa maleckom volim da plešem, ona voli da se šminka, dok ja to ne volim. Ali moram da poštujem njenu slobodu izražavanja kroz takvu vrstu umestnosti. Imala sam baš situaciju sa suprugom gde je on kritikovao zašto joj ne zabranim da se šminka, pod argumentom da je ona još mala i da je učimo pogrešnim stvarima. Na to sam mu rekla da ona to želi i da ne mogu da joj zabranim nešto nego samo da joj pomognem da to radi bolje", rekla je Jelena, a pošto Stefan voli da igra tenis i gleda mečeve, otkrila je i da li mu se smeši da postane tatin naslednik:

"To znači da znam sigurno da će sutra ići na trening. Prihvatam da je to jedna faza, a šta će on kasnije sa tim, ne znam. Praktično, ja ne mogu da projektujem daleku budućnost i da pravim njemu uspešnu karijeru i da se stresiram oko toga sputavajući ga u nekim drugim namerama. Kao što deca nisu dužna da ispune očekivanja svojih roditelja, tako nije ni bitno da osoba ispuni očekivanja okoline, već da bude svoja", zaključila je Jelena Đoković.

(Yumama/Story.hr)