Princ Hari i Megan Markl glavna su tema svetskih medija već danima, otkad su objavili dokumentarac "Harry&Meghan" u kojem otkrivaju šta su doživljavali pre otcepljenja od kraljevske porodice. Par koji ima sina Arčija i kćerku Lilibet prvi put je otkrio i detalje spontanog pobačaja koji je Megan doživela.

"Verujem da je moja žena doživela spontani pobačaj zbog onoga što su tabloidi uradili", započeo je priču mlađi britanski princ, sin kralja Čarsla i pokojne princeze Dajane.

Megan je 2019. tužila tabloid "Dejli mejl" koji je objavio njeno privatno pismo, i dobila milion dolara odštete. Ali stres koji je doživela zbog slučaja Hari smatra uzrokom spontanog pobačaja.

"Da li apsolutno mogu da tvrdim da je imala spontani pobačaj zbog toga? Ne mogu, ali ako znam koliko je bila pod stresom, koliko nije spavala, u kojem je trenutku trudnoće bila i u kojoj nedelji, mogu da kažem da je spontani pobačaj izazvan onim što su pokušavali da joj urade", rekao je on.

Ipak, medicinski stručnjaci ne slažu se sa Harijem. "Mejo klinika" navodi da ekstremni stres svakako nije dobar za ukupno stanje organizma, on se ne smatra uzročnikom spontanih pobačaja. Svetska zdravstvena organizacija navodi da je promena životnog stila faktor u održavanju trudnoće i prevenciji spontanih pobačaja, ali je realnost takva da se, u većini slučajeva, spontani pobačaj dogodi zbog razloga na koje buduće mame i tate ne mogu da utiču.

(YuMama)