Kraljica Elizabeta II preminula je 8. septembra 2022. godine kao majka četvoro dece, baka osmoro unučadi i prabaka 12 praunučića. Svu decu je volela, ali se često spekulisalo o tome ko je njen omiljeni unuk. Iako je princ Hari tvrdio da ima 'poseban odnos' sa svojom bakom, izvor blizak kraljevskoj porodici otkrio je ranije da on nije Kraljicin omiljeni unuk.

Nakon što su jednom prilikom u američkom TV intervjuu otkrili detalje razgovora Harija i Kraljice Elizabete, kraljevski stručnjaci su ga osudili. Međutim, Hari je tvrdio da 'štiti' kraljicu Elizabetu II i rekao je da on i njegova baka 'pričaju o stvarima o kojima ona ne može da priča ni sa kim drugim'.

Vojvoda je tom prilikom proglašen 'arogantnim', a kraljevski insajder je odgovorio na glasine da je Hari navodno miljenik svoje bake Elizabete.

"Nije više zadovoljan traženjem posebnog statusa, sada izgleda da mitologizira svoj odnos sa svojom bakom", rekao je bliski izvor kraljevskoj porodici.

Princ Hari, Megan Markl
PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia Princ Hari i Megan Markl

Naime, kraljičin miljenik je sin princeze Ane, Piter Filips, kraljičin prvi unuk.

"Ona je oduvek bila bliska sa Piterom i divi se načinu na koji su se on i njegova sestra Zara ponašali kao unuci monarha, ali bez kraljevskih titula", rekao je drugi insajder iz kraljevske porodice.

Slike gde kraljica sa osmehom drži svog prvog unuka često su iznova objavljivane, pa nije ni čudo što je baš on bio njen miljenik.

(Yumama)