Čuvena Samanta iz planetarne serije "Seks i grad" odlučila je da javno objasni razloge zašto je odustala od dece, navodeći da je tu odluku donela dok je još igrala u pomenutoj seriji. Ona je otkrila da su njen partner i ona pokušavali da dobiju dete i aktivno radili na tome.

"Bilo je to 1998. godine, a ja sam se praktično pretvorila u naučni eksperiment... Morali smo da imamo odnose u tačno određeno vreme... Jednostavno nije bilo šanse da ostanem zdrava, dobrog emocionalnog i fizičkog zdravlja i još da radim 19 sati dnevno", ispričala je Kim u jednom podkastu.

Poznata glumica je istakla da je tada već imala 41.godinu i da se potpuno posvetila poslu i radila od jutra do mraka.

"Uz sve te silne sate koje sam morala da provodim na setu, majčinstvo mi jednostavno nije bilo opcija. Jedino da su me pretvorili u nekakav zdravstveni eksperiment", rekla je čuvena Samanta i dodala:

"Nisam bila ni u zdravstvenom, ni emocionalnom, ma čak ni fizičkom stanju za nešto tako. Radila sam i po 19 sati u danu, toliko je bilo naporno" zaključila je glumica i otkrila da je u jednom momentu razmišljala i o veštačkoj oplodnji, ali je morala da donese odluku koja bi išla u njenu korist.

Već u 41. godini se pomirila sa činjenicom da nikada neće imati decu.

"Osoba sam koja voli svoj posao i voli da radi. Pomisao na bebu u 40-im godinama nije bila moguća, kada se količina scenarija u industriji prepolovila, kada me više nisu smatrali mladom damom, kada su druge koleginice počele da preuzimaju moje uloge... Takav je bio sistem, danas se ipak nešto donekle promenilo, sada žene pišu odlične uloge za žene u 60-im, poput mene", objasnila je Kim.

Prema njenim rečima bila je svesna toga da je mogla sve da uradi kako treba i ipak ne uspe da zatrudni.

"Promislila sam i zaključila da ne znam da li mogu to da uradim, mislim, mogli smo da uradimo sve što nam doktor naredi, a opet da ne uspemo. Mogli smo da uradimo sve to od slova do slova, a da ja svejedno ne uspem da ostanem trudna. I tako sam razmišljala o svojoj dobrobiti i zaključila da ću da pronađem drugi način da se ostvarim kao roditelj. Mislim da je to bio trenutak kada sam odlučila da neću da imam decu", zaključila je na kraju šarmantna glumica.

(Yumama)