Američka glumica i pevačica Sijera mnogo pažnje posvećuje svom zdravlju, a trudi se da zdrave navike prenese i na svoju decu. Međutim, to ne znači da su im nezdravi slatkiši potpuno zabranjeni, ona im daje s vremena na vreme da uživaju u njima. Kako je rekla u intervjuu za 'Today', smatra da je najvažnije pravilo u ishrani da ni u čemu ne treba da preterujemo.

"Mislim da je u životu najvažnija ravnoteža. Uopštena, a posebno kada je u pitanju naše zdravlje, zar ne? Kakvu korist možemo da imamo od života ako povremeno ne uživamo u hrani koja baš i nije najzdravija? Naravno, bitno je da postoji balans i da ne preterujemo. Ali, da, svojoj deci nikada ne branim slatkiše jer će ih, uostalom, baš u tom slučaju i najviše hteti", objasnila je.

Umesto tri obimna obroka u danu, pevačica jede pet manjih kako bi konstantno održala sitost tela, a iste obroke sprema i svojoj deci.

Za doručak najčešće jedu omlet sa jajima i spanaćem ili palačinke od belanaca i žitarica. Za užinu vole da jedu zaleđen jogurt sa svežim voćem, za ručak krompir i brokoli kuvane na pari, dok za večeru preferiraju povrćne supice, losos sa roštilja i kuvan smeđi pirinač. Kada je reč o grickalicama, otkrila je da cela porodica uživa u aromatizovanom čipsu i sladoledu.

Nikome nije lako da ugodi detetu kada je reč o zdravim obrocima, ali Sijera i njen suprug pronašli su nekoliko načina da zadovolje svoje mališane, a to je na primer dodavanje spanaća u smuti i pronalaženje alternativa kalcijumu, poput sira ili zdravih žitarica koje biraju za najmlađeg sina koji ne voli da pije mleko.

"Samo dajem sve od sebe da pronađem namirnice koje su neutralne i pritom pokušavam da usrećim sve. Zbog malo slobodnog vremena jasno mi je da ne žemo stalno da imamo tri različita i jedinstvena obroka, ali mislim da to jednostavno nije ni normalno. Kada deca počnu da prigovaraju, samo im kažem da ni ja nisam jela uvek sve što mi je palo na pamet", objasnila je pevačica.

(Yumama)