Naša poznata glumica Ljubinka Klarić po prvi put je otvoreno progovorila o roditeljstvu i otkrila da joj sin ide kod psihologa zbog odvikavanja od video igrica.

Ona je 2009. godine u braku sa Nebojšom Jovanovićem dobila sina Konstantina (13), ali kako kaže nikada ne bi volela da ima još dece, i nikada se nije pronašla u majčinstvu.

"Kostu sam dobila kada sam imala 31 godinu. Nikad pored njega nisam želela još jedno dete. Ne znam da li će ovo da zvuči loše, ali nisam ljubitelj dece. Nisam majčinski ni porodičan tip žene. Oduvek me je frustriralo stvaranje porodice, kuvanje, da podižem decu i budem u raznim Vajber grupama sa roditeljima", rekla je Ljubinka i dodala:

"Kosta je moj dragulj i sasvim mi je dovoljan. Ne znam da li bih pored njega mogla da volim drugo dete kao što volim njega. Bio je zahtevan kao beba i osećala sam se kao da sam rodila tri sina, a ne jednog. Ipak, smatram da sam dobra majka. Često majke koje nisu majčinski tip, poput mene, budu mnogo bolji roditelj od žena koje to jesu".

Ona je progovorila i o problemima sa kojima se njihova porodica nosi, a što se u današnje vreme može videti kod brojnih porodica kako kod nas, tako i u svetu. Njen sin Kostantin se bori sa zavisnošću od video-igara.

"Danas je teško odgajati dete. Kosta trenutno ide kod psihologa na odvikavanje od video-igrica. Provodio je više od osam sati dnevno pored kompjutera, najviše dok je bio na letnjim raspustima. Sve vreme je bio razdražljiv. Pomoću terapije je boravak ispred kompjutera sveo na dva sata i postao je drugačije dete! Veseo je, a sve njegove lepe osobine, za koje sam bila sigurna da ih ima, konačno su došle do izražaja. Šalimo se i zezamo svakog jutra i nema lepšeg osećaja od tog", otkrila je i objasnila da deca uz pomoć video igara beže od stvarnosti i problema, što je bio slučaj i sa njenim sinom:

"Igrice su posledica, a ne uzrok. Na primer, kad dete nešto što mu je potrebno ne dobija u stvarnom životu, onda pobegne u virtuelni svet. Kod Koste je uzrok za beg u svet igrica bio taj što nije imao dovoljno prijatelja, pa ih je sticao pomoću interneta. To mu je odgovaralo jer su sve neprijatne situacije rešavali tako što bi se isključili s kompjutera i otišli, dok u stvarnom životu to ne ide baš tako", zaključila je glumica.

(Yumama/Hit)