U poslednjoj epizodi Kardašijanovih, Kortni je otkrila neobičan savet koji joj je lekar dao da poveća svoju plodnost, i šokirala sve.

Ona i njen partner već duže vreme pokušavaju da dobiju bebu, ali im ne ide. Zbog toga je Kortni odlučila da poseti gurua koji joj je savetovao da pije spermu svog partnera, i to četiri puta nedeljno. Ovo je potpuno suprotno metodi koju par sada isprobava, a to je suzdržavanje od polnih odnosa.

"Naša poslednja vantelesna oplodnja nije bila uspešna i poslednja stvar koju ćemo pokušati jeste suzdržavanje od polnih odnosa. Ta metoda je stara oko 3.000 godina i treba da 'izvuče iz tela sve toksine koji se nalaze u našem tkivu kako bismo dobili kvalitetnije ćelije", rekla je ona.

Međutim, izjave Kardašijanke da je dobila savet da pije spermu i da se suzdržavaju od odnosa izazvale su brojne reakcije. Jedna doktorka iz Kanade je objasnila da metoda ispijanje sperme i suzdražavanja od odnosa nikako nisu metode koje povećavaju plodnost i koju bi ona nekome predložila.

Potpuno je razumljivo da ljudi koji se bore sa neplodnošću pokušaju sve što saznaju u nadi da će zatrudneti, ali opasno je kada poznate ličnosti sa tolikom popularnošću objave ovako nešto. Dakle, Kortni, hvala ali ne!

Ako mislite da imate problem sa neplodnošću, najbolje je da se posavetujete sa lekarom koji će se potruditi da pronađe uzrok i pristupi lečenju.

(Yumama)