Većina roditelja se moli da se njihova deca ponašaju najbolje u javnosti. I vojvotkinja od Kembridža nije ništa drugačija kada su u pitanju njeno troje dece - princ Džordž, princeza Šarlot i princ Luis.

Zapravo, Kejt ima dodatni pritisak zbog svih kamera koje prate njenu porodicu kad god se pojave u javnosti. Prema rečima jednog stručnjaka za roditeljstvo, Kejt je topla i osetljiva mama.

Tapkanje po glavi

Na venčanju svoje sestre Pipe 2017. godine, Kejt je viđena kako stavlja ruke na glavu princa Džordža nakon što se činilo da je počeo da se ponaša nevaljalo. Takođe je viđena kako govori Džordžu, Šarlot i ostalim malim deverušama da "šššš" čim uđu u crkvu.

Spuštanje na njihov nivo

Kada razgovara sa decom, Kejt se često saginje do nivoa očiju svoje dece. A autorka roditeljstva Martina Merser kaže da je ovo važno, jer pokazuje da se ne izdiže nad detetom.

"Ona shvata važnost toga da treba biti na nivou dece i ne uzdizati se nad njima. Ovo je trend u poslednjih nekoliko decenija, jer su psiholozi objasnili da ima mnogo koristi. Uklanja strah od roditelja dok koristi kontakt očima i povezivanje sa detetom na njihovom nivou."

Podignut prst

Kada je princeza Šarlot 2017. godine imala mali napad besa dok je bila na aerodromu u Hamburgu, Kejt je brzo rešila situaciju. Kleknula je do nivoa svoje ćerke, mirno razgovarala s njom i podigla prst. Dr Rebeka je rekla: "Ovo pokazuje čvrstinu i toplinu - niti nasmejano niti besno."

 Nikad se ne boj da pokažeš naklonost

Iako Kejt brzo pokazuje disciplinu ako je potrebno, ni ona ni Vilijam se ne boje da pokažu ljubav prema svojoj deci. Prošle nedelje, princ Džordž je viđen kako grli mamu i tatu i divlje slavi sa njima kada je Engleska postigla rani gol u finalu Evro 2020. protiv Italije na Vembliju. Kasnije su viđeni kako teše svog najstarijeg sina nakon što je Engleska izgubila nakon izvođenja penala.

Yumama/magazin.novosti