Govori šest jezika, ume da kuva, šije, a obučena je i za neke ekstremne situacije... To je dadilja Marija Tereza Turion Boralo, koja čuva kraljevske mališane.

Osoba koja čuva budućeg kralja i kraljicu mora biti osoba sa naročitim obrazovanjem i kredibilitetom. Ona je obrazovanje stekla u prestižnoj školi za dadilje Noreland. Više od sto godina ova ustanova postoji u Velikoj Britaniji, a u njoj se obučavaju za ovaj posao mnoge buduće dadilje plemićkih i kraljevskih porodica.

Kao i svaka dadilja, ova žena je posvećena menjanju pelena, hranjenju, uspavljivanju, kupanju mališana, ali i igri, zabavi i šetnji sa njima. Ipak, pored osnovnih stvari kojim se posvećuje svaka dadilja, ova ima naročita pravila koja primenjuje tokom vaspitanja i čuvanja mališana.

Ova španska "superdadilja" se brine o princu Džordžu, princezi Šarlot, a sada i o najmlađem princu Luisu, deci princa Vilijama i Kejt Midlton. 

Luis Heren je u svojoj knjizi "Dadilja" izdvojila osnovna pravila kojim se ova uspešna dadilja vodi prilikom čuvanja mališana.

1. Deca su uključena u donošenje odluka

Čim mališani porastu, dadilja ih podstiče da sami organizuju svoj dan. Kad mogu da odaberu šta će uključiti lista aktivnosti, tada će biti sposobni i da ih obave. Iako dadilja ima potpunu kontrolu, dete ima priliku da donosi sopstvene izbore i bude zadovoljno.

2. Priprema ih za veliku ulogu

Za razliku od drugih dadilja, Marija ima pred sobom budućeg kralja, kog svakodnevno mora da priprema za važne dužnosti.

Kraljevski mališani treba da nauče kako da se upoznaju sa ljudima, ali i da razgovaraju i imaju odgovor u najrazličitijim situacijama. Lepo ponašanje u javnosti je ključno.

3. Uči ih bontonu

Tokom obroka, Marija koristi priliku da decu nauči kako da se poašaju za stolom, odaberu pribor i slično. Kako bi izbegla nezadovoljstvo, dozvoljava im da sami odaberu obroke. Ipak, tome se ne smeju reći "ne", jer će tada biti kažnjeni. 

4. Pruža im nežnost, ali i disciplinu

Vrlo važna osobina krasi ovu ženu. Sa jedne strane je puna ljubavi i nežnosti prema deci, ali kada je potrebno, tu je da ih disciplinuje.

5. Uči ih važnosti opuštanja

Kada su svakodnevne rutine u pitanju, poput kupanja, oblačenja pidžame, priča za laku noć, ona ističe važnost te pripreme za spavanje u učenju mališana opuštanju.

Uči ih da se ne plaše mraka, već da se osećaju lepo kada se svetlo ugasi.

6. Sprečava izlive besa na vreme

Kako su izlivi besa karakteristični za svu decu, postoji više načina da se sa njima izbori. Ove dadilje se trude da ih prepoznaju pre nego što dođe do vrištanja i pomognu detetu da se suzdrži i da se ponaša kako dolikuje. Najlakši način je upravo kroz prepoznavanje onog što je bes izazvalo.

Zapratite nas i na Instagramu!