Princ Vilijam i Kejt Midlton roditelji su troje dece — princa Džordža, princeze Šarlot i princa Luja, koje tokom pandemije virusa korona uglavnom nemamo priliku često da viđamo u javnosti.

Male prinčeve i princezu uglavnom možemo da vidimo na zvaničnim kraljevskim portretima, a interesantno je to što, iako su im na raspolaganju najbolji dvorski i, uopšte, svetski fotografi, ove mališane uglavnom fotografiše njihova mama. Ona je prva članica britanske kraljevske porodice koja potpisuje ove portrete, a sve je počelo sa zvaničnom fotografijom princeze Šarlot iz 2015. godine.

Midltonova je, inače, nedavno objavila knjigu fotografija prijavljenih na konkurs Hold Still koji je raspisala tokom pandemije, a njena strast prema ovoj umetnosti poznata je još od studentskih dana, kada se na Univerzitetu Sent Endruz specijalizovala upravo za fotografiju. Ipak, ako pitate njenu porodicu, ponekad bi mogla da spusti foto-aparat.

"Svi mi stalno govore: Mama, molim te, prestani da nas fotografišeš, požalila se Kejt u razgovoru s fotografkinjom amaterkom Seri Edvards pre nekoliko dana, što je nesumnjivo dobro poznato svim mamama koje ne mogu da odole i pokušavaju da ovekoveče baš svaki potez svoje dece.

Najnoviji Kejtin portret o kojem se pričalo jeste prizor kraljice Elizabete II i pokojnog princa Filipa okruženih njihovim praunucima.

Ipak, Midltonova najradije i najčešće fotografiše svoju decu, a rezultat su očaravajući portreti koji istog trenutka postanu glavna vest u britanskim medijima.

Pročitajte i...