U preslatkom video-zapisu koji je ne društvenim mrežama objavila Kensingtonska palata, a koji su snimili princ Vilijam i Kejt Midlton, njihova deca ispituju danas devedesetčetvorogodišnjeg slavnog naučnika o prirodi, odnosno o onome što ih najviše zanima vezano za njegov posao. Ono što je najviše rastopilo srca britanske nacije je pitanje dvogodišnjeg Luisa, koga su sada prvi put čuli da govori u javnosti.

"Koju životinju najviše volite", zanimalo je malenog princa.

"Mislim da najviše volim majmune, jer su jako zabavni! Mogu skakati svuda i ne grizu. Dobro, neki to čine, ali ako ste oprezni onda ne. Jako su smešni i sviđaju mi se. Nažalost, ne možete imati majmune kod kuće, jer oni žive u šumi", odgovor je koji je dobio mali princ.

Princa Džordža je zanimalo koja će životinja sledeća izumreti, a princeza Šarlot je svima otkrila koju životinju ona voli, a u pitanju je pauk. Zanimalo ju je da li i Dejvid voli paukove!

"Deca su veliki obožavaoci Ser Dejvida i sada su ga konačno upoznali, što im je oduvek bila velika želja. Dakle, bili su aposlutno oduševljeni. Fascinirao ih je zub morskog psa i priča kako ga je Dejvid pronašao", izjavio je portparol dvora.

Princ Vilijam i Dejvid Atenboro, inače, dobri su prijatelji i zajedno su učestvovali na na nekoliko foruma o zaštiti prirode i očuvanju naše planete. Vilijam i Kejt su prošle godine službeno nazvali istraživački brod po njemu, a na jednoj svečanosti Kejt je otkrila kako su deca bila jako uzrujana što nisu mogla poći sa njima kako bi ga upoznali omiljenog istraživača.

Zapratite nas i na Instagramu!