Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE ODUZIMAJTE DETETU TELEFON, ČAK I AKO JE PREVIŠE MALO: Doktorka upozorava - evo zašto morate toga da se držite

Jedna doktorka upozorila je roditelje da nikako ne oduzimaju deci telefon.

 zasto detetu ne smete da oduzmete telefon Izvor: printscreen/instagram drbeverlypell

Doktorka i mama troje dece rekla je da je jako loša ideja oduzimati detetu telefon, čak i ako mislite da je previše mlado.

možda vas zanima

Doktorka Beverli Pel se bavi edukacijom roditelja i dece o sigurnoj upotrebi tehnologije. Ona je na svom Instagram profilu objavila video koji je zanteresovao mnoge roditelje. Pregledan je više od milion puta, a u njemu doktorka objašnjava zašto detetu ne treba da oduzmete telefon. 

Mnogo se govori o tome kada je pravo vreme da detetu damo mobilni telefon. Veliki broj roditelja smatra da bi dete trebalo telefon da dobije kada krene samo u školu, dok neki određuju tačno godine kojim bi trebalo da se vodite. Svako od njih ističe svoje razloge, ali doktorka upozorava na važnu stvar - ako ste detetu već dali telefon, a potom promenili mišljenje, nikako ne smete da mu ga oduzmete.

"U kom uzrastu ste dali detetu telefon? Zapravo, ovo i nije važno, jer više ne smeta da mu ga oduzmete, osim ako nemate nameru da sabotirate vaš odnos", rekla je i objasnila da je glavni razlog što deca koriste telefon to što žele da imaju kontakt sa drugarima. Bez obzira na to da li je u pitanju malo dete ili tinejdžer, doktorka kaže da oduzimanjem telefona deca gube vezu sa društvom i dolazi do emotivnog bola. Dodala je i da, na ovaj način, sabotirate svoj odnos sa detetom.

"Sve ovo, naravno, ne isključuje to da treba da pričate sa detetom o pozitivnim i negativnim stranama tehnologije. Vi ste roditelj i vaša jeste poslednja, ali je važno kako pričate i zbog čega preispitujete odluku da detetu date telefon", rekla je.

Mnogi roditelji su prokomentarisali njene stavove. Jedna osoba je rekla: "Ja sam dobila telefon sa 10 godina. Služio mi je samo da se javim roditeljima, nikad mi nije bio mnogo bitan." "Nimalo se ne slažem. Nisam imala telefon sve do srednje školi, a mislim da ni odraslima nije potreban. Učimo decu da budu zavisna, ne znaju da se socijalizuju. Oduzmite telefon kako bi dete stvorilo prave odnose sa vršnjacima", dodao je neko.

pročitajte i

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica