Na početku trudnoće često je jako izraženo čulo mirisa i ukusa, ali zbog mučnina postajete posebno osetljivi.

Ovo je spisak stvari za koju su trudnice potvrdile iz ličnog iskustva da im se najviše "gade":

1. Kafa

Pre trudnoće ste uživala u mirisu sveže kafe, a onog trena kada je test na trudnoću postao pozitivan taj miris te bez problema natera na trčanje do toaleta.

2. Meso

Mleveno meso koje se prži u tiganju. Piletina koja se peče s povrćem. Uf, podseća li vas samo čitanje ovih rečenica na to koliko vam je bilo mučno od tih jakih mirisa tokom trudnoće?

5. Pasta za zube

Ako ne možeš podneti taj metalni ukus koji zaostaje u ustima, pasta za zube bi ti trebala biti prijatelj, pogotovo u prvih nekoliko meseci trudnoće. Nažalost, puno žena ne može podneti miris paste za zube prilikom četkanja. U kombinaciji s prejakim ukusom, čak i pranje zubi postaje previše.

6. Zadah partnera

Možda vam ranije nije smetalo, ali sada može momenatlno izazvati mučninu.

6. Gel za tuširanje

Dok neki kažu da pravi miris gela za tuširanje može olakšati jutarnje mučnine, drugi smatraju da su određeni mirisi - previše slatko, previše cvetno, previše citrusno - dovoljni da osećaj mučnine mogu napraviti deset puta gorim.

7. Cigarete

Jednostavno ne! Miris cigareta može posebno da vam smeta na poečtku trudnoće

8. Riba

Miris ribe koja se kuva, ribarnica, pa i najmanja misao o ribljim štapićima označavaju početak noćne more svake trudnice.

10. Miris tuđeg tela

Posebno sada leti miris znoja ljudi koji sede ili stoje preblizu vas u autobusu je mnogima previše za podneti. Možete da zamislite kako je tek trudnici koja ima mučnine?

(Yumama)