Kada su mali najveća uteha im je mama. Ti zagrljaji, čvrsto držanje vaše ruke, bezbrižnost tokom dojenja, nunaje da se smire...sve je to nešto što će jako brzo proći, jer deca rastu brže nego što mislimo.

Zato nemojte se toliko nervirati, pokušajte da uživate u trenutku, jer ćete se jednog jutra probuditi i shvatiti da ga nema.

Pogledajte ovaj video koji najlepše opisuje ono što ste poslednji put uradili sa svojom bebom, a i dan danas vam nedostaje:

 "Jednog dana će biti poslednji put da zaspi u tvom naručju...

Jednom ćete poslednji put deliti tu posebnu vrstu povezanosti...

Jednog dana kupanje neće trajati više tako dugo i neće ti tražiti da pročitaš "još samo jednu priču"...

Jednog dana će početi sami da brinu o tome da li su musavi i jednog dana će se probuditi u svom krevetu...

Jednog dana kada teret majčinstva postane za nijansu lakši i konačno uspeš da predahneš shvatićeš da bebi kojoj su do skoro bila potrebna 24 sata dnevno više nisi toliko potrebna.

Svi pričaju o uzbudljivim trenucima u majčinstvu kada se nešto desi prvi put, ali vas niko ne priprema za sve one momente kada se nešto desi poslednji put.

Zato, čedo moje, dok te još držim u svom naručju prigrliću i ovaj osećaj, zapamtiću tvoje slatko lice i uklesaću ove trenutke koji brzoprođu u svoje srce jer mnogo češće nego što mislimo desi se taj poslednji put koji i ne primetimo - dok ne prođe."

(Yumama)