Blistavost, sjaj, lepršavost su samo neki od prideva kojima bi se opisala lepota ženske kose u periodu trudnoće. Sve ove promene uzrokovane su hormonima i čuvenim pojmom - drugo stanje. 

Često se nalazimo u ćorsokaku kada su u pitanju dileme vezane za negu kose tokom trudnoće. Jedni vam govore da ne koristite nikakvu hemiju koja bi mogla da vas ugrozi na bilo koji način, dok drugi smatraju da vas to ne može ugroziti i da ih bezbrižno koristite. Mi vam nudimo nekoliko korisnih saveta za održavanje kose u trudnoći.

Farbanje kose

Kada je u pitanju farbanje ili oblikovanje kose, najbolje bi bilo da sačekate da prođe prvi trimestar. Hormoni mogu učiniti svoje, a kosa vam može postati kovrdžavija, tamnija, a može se više i mastiti. Dešava se ukoliko se u tom periodu farbate da kosa ne primi željenu boju. Ali sve u svemu, tokom trudnoće možete farbati kosu farbama bez amonijaka, uz savet vašeg izabranog lekara.

Šišanje kose

Ukoliko ste godinama unazad priželjkivali jaku i gustu kosu u trudnoći će vam se želja ostvariti, pa bi šišanje moglo da sačeka. Nakon porođaja vaša kosa će se vratiti na staro, više će opadati nego u trudnoći, pa je to sigurno i najbolje vreme za oblikovanje i skraćivanje. Tada ćete dobiti pravu sliku vaše frizure.

Nega kose

Ukoliko vam je kosa suva ili oštećena, tokom trudnoće može biti još suvlja usled hormonskih promena. Bez brige! Slobodno prilikom pranja stavljajte veće količine balzama na krajeve ili lepo upakujte kosu maskom i držite je neko vreme. Period trudnoće vam može pomoći da napravite pauzu sa farbanjem i negujete kosu.

Stilizovanje kose

Ako često radite trajno ispravljanje kose ili stavljate minival, može se dogoditi da ne dobijete očekivane rezultate. Usled hormonskih promena pored gustine kose se menja i vaša struktura, pa se možete razočarati krajnjim rezultatom. Stoga najbolje bi bilo da u periodu trudnoće ove tretmane preskočite.

Preparati za kosu

Često žene tokom trudnoće izbegavaju korišćenje proizvoda koji poseduju veliku količinu hemije, pa se opredeljuju za preparate na prirodnoj bazi. Bilo da su farbe, šamponi ili balzami mogu se naći na biljnoj bazi bez suvišnih hemikalija koji mogu izazvati iritacije kože glave. Stoga, dame, budite oprezne i čitajte deklaracije sa sastavom proizvoda.

Uživajte u periodu trudnoće, negujte se, odmarajte i posvetite se sebi.

Zapratite nas na Instagramu!