Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trudnoća posle 40. godine neprihvatljiva za većinu?

Rezultati ankete sprovedene u Velikoj Britaniji pokazali su da većina stanovništa ne smatra da žene treba da rađaju posle četrdesete, kao i da im ne bi trebalo pomoći u tome procesom VTO.

 Izvor: Foto: Profimedia


U okviru promovisanja dokumentarca televizijskog kanala „Ti-El-Si“ – „Tina Maloun: Trudna u pedesetoj“, u Velikog Birtaniji je sprovedena anketa radi utvrđivanja stavova stanovništva o tome kada bi žene trebalo da prestanu s pokušajima da se ostvare kao majke.


Rezultati ankete pokazali su da  četvrtina stanovništva ove zemlje smatra da bi žene trebalo da odustanu od ove  namere posle četrdesete godine, dok bi muškarci trebalo da prestanu s pokušajima da postanu očevi nakon 43. godine života.


Takođe, gotovo tri četvrtine (72 procenta)  ispitanih veruje da ne bi trebalo omogućiti ženama starijim od 40 godina da začnu putem vantelesne oplodnje. Veći broj učesnika istraživanja je, uz to, izrazio stav da na dete može negativno uticati činjenica da ga je majka rodila nakon pedesete godine, kao i da takva majka ne može biti dobar roditelj.


S druge strane, anketirane osobe smatraju da je idealno vreme da se žena ostvari u ulozi roditelja 27. godina života.


Tina Maloun (50), glumica koja je svoju porodičnu radost pokazala kamerama televizije „Ti-El-Si“, ne slaže se s mišljenjima učesnika ankete.


"Ljudi možda smatraju da sam prestara da bih sada postala majka, ali fizički, emocionalno, psihički i finansijski, mnogo je bolje za mene što sam postala majka u pedesetoj, nego kada sam rodila svoje prvo dete – u 17. godini, kada me niko nije kritikovao", rekla je Tina, koja je postala mama zdrave devojčice po imenu Flejm.


Šta vi mislite – postoji li idealno životno doba za rođenje deteta?

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica