Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetne esencije ublažavaju emotivne promene u trudnoći

Lečenje cvetnim esencijama, odnosno floriterapija je blaga, prirodna procedura, koja ima za cilj da obnovi harmoniju psihe i tela osobe. Predstavlja holistički pristup i potpuno je bezbedna, pa može da se koristi u svim fazama trudnoće.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Period trudnoće predstavlja veliku promenu za buduću majku, i to na sva tri nivoa funkcionisanja - duhovnom, mentalnom i fizičkom. To je period u životu kada se za kratko vreme, usled uzburkanih misli, hormonskih i fizičkih promena, smenjuju različite emocije: sreća, radost, nadanje, strah, tuga...

"Mariposa Lily", "Quince", "Pink Yarrow" i druge esencije podići će pozitivnu majčinsku energiju i pomoći očevima da prebrode dane iščekivanja deteta!

Sve su to normalne propratne manifestacije "drugog stanja", a Kalifornijske cvetne esencije mogu da vam olakšaju taj period. Kalifornijske cvetne esencije mogu da budu značajna podrška ženi tokom cele trudnoće - za emotivno balansiranje, za osećaj spokoja tokom trudnoće i porođaja, kao i kod nesigurnosti od nastupajuće roditeljske uloge.

Energetske vibracije otklanjaju neprijatne simptome

Praktičari i istraživači dejstva cvetnih esencija ističu da voda, u kojoj su rastvorene esencije, stvara rezonancu između energetskih vibracija cveća i energetskog polja pacijenta, tj. prenosi energetski otisak. Poboljšanje je vrlo brzo primetno. U telo se ne unosi nikakva materija, samo energetska vibracija. Kalifornijske cvetne esencije mogu da budu značajna podrška ženi tokom cele trudnoće. Esencija kao što je Camomile, koristi se za balansiranje emotivnih uspona i padova, za umirenje i utehu, posebno u prvom tromesečju, kada buduće mame uglavnom najviše osećaju mučninu i nagon za povraćanjem. Takođe može da se koristi Lavander, za pomoć kod preterane osetljivosti i stalnog osećaja napetosti. Ove dve cvetne esencije su odlične i u slučaju nesanice, koja se često javlja u trudnoći. Inače, dobro je poznato da sve što pozitivno utiče na majku u toku trudnoće, pozitivno utiče i na bebu i njeno pravilno razvijanje.

Pozitivna majčinska energija

"Mariposa Lily" je cvetna esencija koja predstavlja opšti lek za pozitivnu majčinsku energiju, lek za samopouzdanje i osećaj spokoja tokom trudnoće i samog porođaja. Može da se koristi ako su prisutni nesigurnost i strah od nastupajuće roditeljske uloge, ili strah vezan za pravilno postupanje u trudnoći. Sličnog dejstva je i Star Tulip, esencija koja služi za izgradnju poverenja u sopstvene, majčinske instinkte, za ohrabrenje unutrašnje receptivnosti (otvorenosti za nove doživljaje) i "osluškivanje" sopstvene energije.

Ako ste u toku trudnoće i dalje radno aktivni, a hormoni vam "luduju", pa ste preosetljivi na komentare i kritike - "Pink Yarrow"je esencija koja će regulisati vašu preteranu emotivnu ranjivost na poslu ili kod kuće. Imaćete osećaj da su "konci i dalje u vašim rukama".

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica