Trudnički stomak može da bude manji ili veći i to zavisi od brojnih faktora – telesne težine žene pre trudnoće, koliko su jaki njeni trbušni mišići, kako je beba okrenuta u stomaku, da li je jednoplodna ili višeplodna trudnoća.

Složićemo se da je svaki trudnički stomak lep jer se u njemu razvija jedan novi život, ili više njih, kao u slučaju buduće mame Eme. Ona je na TikToku objavila snimak u kojem je pokazala svoj trudnički stomak u 29. nedelji trudnoće, istakavši da ima još osam nedelja do zakazanog carskog reza, a veličina stomaka joj je, prema merama, kao da je trudna 42. nedelje.

Ova trudnica je, pokazavši svoj veliki stomak, istakla da nosi blizance, te da "postajem stvarno velika i gubim dah, ali osim toga, sve se dobro odvija".

Trudnica sa ogromnim stomakom TikTok/emmareynolds.nz

Ema je rekla i da obojica dečaka lepo rastu, kao i da svaki od njih ima zasebnu amnionsku kesu i placentu. To znači da je njena trudnoća manje rizična nego ona kada blizanci dele posteljicu, ali je i dalje rizičnija nego jednoplodna trudnoća.

"Ako bebe nastave ovako da rastu i stignemo do 37 nedelja, dostići će veličinu beba koje se rađaju u terminu, što je neverovatno", poručila je buduća mama, dok su se ispod videa nizali komentari ljudi koji su iznenađeni veličinom njenog stomaka.

"Da li nastavljaju da mere do 50 nedelja?", pitao je neko u komentarima, na šta je Ema odgovorila.

"Nastavljaju da mere do kraja, znam jednu mamu koja mi je rekla da joj je stomak bio veliki kao da je trudna 52 nedelje na kraju  blizanačke trudnoće".

Jedna mama je poručila da je "i moj stomak bio veliki kao tvoj, samo sam tada bila 24. nedelja. Sada imaju 13 godina".

Ema je priznala da je "veoma zabrinuta koliko ću velika biti do kraja trudnoće", dok su joj drugi uputili podršku.

"Sjajno ti ide, bravo", "Sjajna si, ti si inspiracija", "Bravo, ti si mašina, mama", pisali su joj.

BONUS VIDEO:

Trudnica sa ogromnim stomakom TikTok/ pettybitc.hh

(Yumama/N. Z.)