Većina budućih mama reći će da joj nije važno kog je pola beba, samo da je zdrava. Ali, nema trudnice koja barem jednom nije tokom tih devet meseci čula pitanje: "Je l’ dečak ili devojčica?" Mnogi će dodati da je "sigurno dečak po izgledu stomaka" ili možda da je devojčica zbog toga što imate jutarnje mučnine.

Postoje brojna verovanja o tome da određene stvari odraju da li trudnica nosi dečaka ili devojčicu, a evo štao tome kažu stručnjaci.

Oblik stomaka

Postoje neke tvrdnje da ako je stomak širi na izgled, to znači da žena nosi devojčicu, dok uži stomak znači da nosi dečaka.

Babica, međutim, ističe da je oblik stomaka individualna stvar, na koju utiče broj trudnoća koje je žena imala, stomačni mišići, položaj bebe, struktura tela i geni, prenosi ofeminin.pl.

Apetit

Neki smatraju da kada očekujete devojčicu, traže vam se slatkiši, dok se trudnicama koje nose dečake javlja želja za grickalicama i začinjenoj hrani.

To, međutim, nije tačno. Ginekolog ističe da se ženama traže određeni ukusi u trudnoći zbog promena u čulu mirisa. Osim toga, iznenadna želja za određenim namirnicama može da bude i znak da je telu potreban neki vitamin ili mineral, na primer, gvožđe.

Jutarnja mučnina

Prema uvreženom mišljenju, trudnice koje nose devojčice imaju jače mučnine nego one koje nose dečake.

To je delimično istinito, ali nije pravilo. Naime, viši nivo i hCG hormona doprinose jutarnjim mučninama, ali je moguće da se isti simptomi jave i kod budućih mama dečaka, sve zavisi od tela.

Dlačice na stomaku

Postoji uverenje da će se trudnici koja nosi dečaka tokom trudnoće na stomaku pojaviti dlačice, zbog hormona koje mališan proizvodi.

Međutim, to nije baš tačno, da li će se na stomaku trudnice pojaviti dlačice zavisi uglavnom od majke, a ne od bebe i hormona koje ona proizvodi.

Bebini otkucaji srca

Kažu da otkucaji bebinog srca veći od 140 u minutu pokazuju da buduća mama nosi devojčicu.

Ovo verovanje nije se pojavilo baš niotkuda jer dečaci zaista imaju nešto sporiji puls od devojčica dok su u stomaku. Međutim, ova razlika je tako mala da se ne može na osnovu toga tvrditi da žena nosi sina ili ćerku.

Bez obzira na to da li verujete u ove "narodne" pokazatelje pola bebe, imajte na umu da jedino stručnjaci mogu da vam kažu kog je pola beba sa sigurnošću.

BONUS VIDEO:

Hteli su da otkriju pol bebe nije se završilo kako su želeli Tiktok/amanda.b1231

(Yumama/N. Z.)