Biti mama u savremenom svetu smatra se velikim izazovom. Ali ako to postanete u dvadesetim ili u četrdesetim - sve ima svoje prednosti. Kako izgleda kada ste majka u srednjim godinama u Srbiji, ispričala je glumica i bjuti trener MilicaJevtić, koja je u petoj deceniji postala majka dvoje dece, i za emisiju "Exploziv" ispričala je kako je izgledala njena borba za majčinstvo.

"Suprug i ja smo godinama radili na bebi. U tom momentu smo suprug i ja bili nekoliko godina zajedno. Sećam se da sam rekla "Mi kad budemo ozvaničili sve, beba će doći". Tako je i bilo. Mi smo se venčali u januaru, ja sam u martu saznala da sam trudna. Moj izbor je bio taj da ja nisam želela da budem mama odmah. Moji roditelji su se brinuli. Znala sam da dobijem u porodici i široj familiji komentare "Ti nikad nećeš da rodiš" ili "Šta ti čekaš, karijeru i fakultete?", priseća se Milica.

Milica je do sada uspešno izgradila dve karijere - ona je glumica i bjuti trener. Ističe da sve što je do sada postigla, samo je čini boljom majkom. Smatra da je ranije dobila dete, ne bi bila tako srećna i smirena majka.

Ne juri za poslom i karijerom, smatra da se dovoljno izgradila i da će je kolege zvati na osnovu njenog dosadašnjeg iskustva i znanja, a ni kafane ni izlasci joj ne nedostaju. Sve je to prošla.

Prva trudnoća, kada je nosila Konstantina, bila je lagana, kako ističe Milica, nekako školski. Međutim, kasnije se desilo čudo.

To čudo ima i ime - Lola. Drugu trudnoću uopšte nije očekivala, a kako je protekla ta trudnoća i kako je moguće da je u petom mesecu saznala da je u drugom stanju, Milica je detaljnije objasnila u prilogu:

"Vidim ja ona se malo uozbiljila i ona kaže - "Dobro je, trudna si. Pomiislila sam da je tumor" - i ja tu doživim šok. Nama je Lola stigla u junu, ja sam bila trudna zvanično 4 meseca, jer sam ja u tom momentu na tom pregledu saznala da sam trudna 5 meseci. ona se šćućurila, smirila, nije davala znake života do tog dana. Posle toga je podivljala i evo divlja i sad, skoro već 4 godine."

"Ne kažem da sma najbolja mama, trudim se, ali mislim da sam ranije rodila dete ne bi bila tako smirena i srećna kao što sada imam neke momente." - rekla je Milica i ojasnila sa kojim poteškoćama se suočava zbog kasnijeg rođenja:

"Moj brat je postao tata sa 23, znači moja snaha je imala 21, kada je moja mama imala 46,47 - sad u mojim godinama je postala baka, a ja sam postala mama sa 42. godine. Velika je razlika jer moja mama sad tako slabog zdravlja je moja najveća podrška i jedina nam je pomoć. Svekar uleti koliko može, nažalost svekrva mi je mlada umrla, otac mi je umro. To su stvari kada kasnije rodite, to su otežavajuće okolnosti."

"Ja da sam bila mama ranije, mislim da ne bih bila ovakva. To je moja priča i moje iskustvo, što uopšte ne znači da sam u pravu." - objasnila je Milica i istakla da se trudi da bude zdrava i što bolja mama. 

(Yumama/Prva)

BONUS VIDEO:

Mama ima praktičan trik za brže sušenje veša keywords: mama, sušenje veša, trik TikTok/manifestingmegan