Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da budem srećnija mama? 4 navike koje će vam promeniti život

Ima li šta lepše od srećne mame?

  Izvor: Foto: Shutterstock 1660545943

U jednom trenutku ste puni energije i uživate u svemu što se oko vas dešava, dok ste u drugom izrazito umorni i nesposobni da pronađete način da stvari promenite na bolje. Ovi usponi i padovi dok deca odrastaju su sasvim normalni. Međutim, to vaš život ne čini ništa manje haotičnim. Ono što vam je osim razumevanja i tapšanja po ramenima uz reči "sve će to jednom proći" zaista potrebno je promena. Potrebno je da napravite ravnotežu u svom životu i da zahvaljujući njoj napravite više mesta za sreću u svom životu. Ono što vam treba su zdrave navike koje će vas učiniti srećnijom mamom.

Povezane vesti

Povezane vesti

Pronađite vremena za sebe i stvari u kojima uživate

Ovo je zapravo najvažniji savet za svaku mladu mamu. Iako je važno fokusirati se na decu, od izuzetne je važnosti ne zaboraviti na sebe. Briga o sebi i stvarima u kojima lično uživate važna je za održavanje zdravog odnosa sa svojim unutrašnjim bićem. Pronađite termin u toku dana ili nedelje kada ste samo svoji. Isključite se od ostatka sveta i radite nešto u čemu samo vi uživate. Ako nemate kome da ostavite decu, iskoristite vreme kada oni spavaju za čitanje dobre knjige, meditaciju, slikanje, pisanje ili bilo šta drugo u čemu uživate.

Provedite vreme na otvorenom

Neka vaša navika bude izlazak iz kuće jednom dnevno, makar na 15 minuta, nezavisno od toga kakvo je vreme. Kratka šetnja po kraju i svež vazduh razbistriće vam misli i upotpuniti dan. Ovo je naročito važno ako ste imali naporan dan i ako su vam misli preopterećene. Izvedite decu u parkić i uživajte u posmatranju njihove igre.

Vežbajte

Sigurno ste svesni koliko je važno održavati telo u dobroj formi. Osim mentalnog i fizičko zdravlje je od ključne važnosti za dobro raspoloženje. Nažalost uz decu u slici, nije baš lako pronaći vremena i prostora za sport. Ali ne dozvolite da vam to posluži kao izgovor. Deca su ta koja vole da rade bilo šta sa svojim roditeljima, pa i da vežbaju. Odaberite termin u toku dana kada su najaktivnija, uključite muziku i započnite sa plesom ili gimnastikom. Vaši mali radoznalci će vas slediti.

Podstaknite decu da se igraju samostalno

Jedna od stvari koja može da stvori veliko opterećenje jeste pokušaj konstantnog zabavljanja dece. Podstičući samostalnu igru vi dete učite da mu nije potrebno da ga neko zabavlja jer ima svoju maštu. Ako dete koristi izgovor u obliku dosade, znajte da je to samo njegov način da manipuliše sa vama. Takođe ovo ne znači da nikad ne treba da se poigrate sa detetom, pri čemu im u tom slučaju morate pokloniti svoju nepodeljenu pažnju.

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica