Vrlo iskrena ispovest trudnice Kristal Klejdon, poruke njenom mužu, koja želi da mu objasni kroz šta sve prolazi u drugom stanju, što joj veoma teško pada, uprkos svoj sreći koju iščekuju.

“Postoje neke stvari koje želim da moj muž zna o trudnoći. Stvari koje ponekad imam problema da objasnim i stvari koje on možda ni ne shvata i koje bih volela da sam mogla bolje da objasnim tokom trudnoće.

Teško je objasniti kroz šta prolazimo dok smo trudne, ali ovo su stvari koje želim da moj muž zna.

1. Trudnoća je strašno teška

Toliko je promena koje se dešavaju na koje nisam imala kontrolu.

Morala sam da pijem hektolitre vode svaki dan, ali i piškim svaka 2 minuta, što je značilo česta zaustavljanja kolima kada smo putovali bilo gde. kao i mnogo nesanice tokom noći.

Bilo je teško da se udobno smestim u krevetu, želela sam da spavam na stomaku, ali to nije moglo da se desi, a onda sam htela da spavam na leđima, ali nam je rečeno da ni to ne bi trebalo da radimo (zbog mogućnosti kompresije donja šuplja vena).

Htela sam da jedem sve odjednom jer sam bila tako prokleto gladna, ali sam osećala kao da ne jedem ništa.

Imao sam bolove svuda, i stalne glavobolje. Beba se vrtela i osećala sam se kao da me nindža udara iznutra.

Jednog dana sam čak prošla kroz vrata bočno i zaboravila da uzmem u obzir dodatni prostor koji je potreban – udarila sam stomak. Tek to boli.

Sedenje je bilo teško, jer nisam mogala da se udobno smestim pa sam stalno morala da se naginjem malo unazad - što nije baš odlično za moje kukove i leđa.

To jedva da iole opisuje kroz šta sam prolazila.

A onda sve vreme osećam tu ogromnu ljubav i sve postaje klupko krivice i konfuzije. Vrlo zabavno!

2. Ne mogu da kontrolišem svoje žudnje

Da, ozbiljna sam kada kažem da sve što želim da jedem za večeru su žitarice za doručak sa ledeno hladnim mlekom. Da, znam da to nije odlična opcija, posebno s obzirom na to da sam netolerantna na laktozu. Da, znam da ću verovatno posle piti još mleka i najverovatnije jesti neku čokoladu.

Ali ne, ne mogu tu ništa.

I ne, ne želim salatu umesto toga.

Volela bih da mogu da kontrolišem svoje žudnje. Dođavola, volela bih da mogu da predvidim svoje želje tako da ne moram da idem u prodavnicu 10 puta u jednom danu (šalim se, zamoliću te da odeš za mene).

Ali zaista cenim tvoj pokušaj da „preduprediš“ moje žudnje kupovinom čitave gomile nasumičnih namirnica. I da, želela bih kokice i kroasan, hvala.

Kada pričaš o našoj ćerki, srce će mi eksplodirati od sreće

Bukvalno te nikad nisam volela više nego sada. I koliko god to zvučalo kao kliše, ja te zaista volim sve više i više svakim danom. Kada pričaš o našoj ćerki i nazivaš je imenom, vidim malu iskru uzbuđenja u tvojim očima.

Kada sediš i pričaš sa mnom, pitajući se da li će ona imati plave ili zelene oči, pitajući se da li će imati moju bledu kožu ili tvoj maslinasti ten, da li će biti tvrdoglava kao ja ili introvertna kao ti... to mi srce ispuni radošću. Stvorili smo je – tog malog čovečuljka koji uvežbava svoje šutiranje dok me trenutno udara. Mi smo je stvorili. I savršena je.

Ne želim da sve ti „popraviš“.

Ok, znam da puno kukam. I znam da izgleda, da sve što radim je da se žalim. Ali zapravo ne želim da bilo šta 'popravljatš'. Ne želim rešenja, želim saosećanje.

Iako zaista cenim dodatne jastuke koje mi nudiš kada mi je neprijatno u krevetu, ono što zaista želim je da me maziš, kažeš mi koliko me voliš.

Trenutno se borim sa svim vrstama problema sa izgledom

Tokom ove trudnoće teža sam nego ikada u životu. I ovo nije moja prva trudnoća. To mi je teško da podnosim. Nikakva logika ne može da reši ovaj problem.

Da, znam da bi trebalo da se ugojim tokom trudnoće, znam da je većina te težine od bebe/posteljice/tečnosti itd, ali je i dalje teško videti da se ti brojevi prikazuju na vagi.

Moje telo se menja i ne mogu ništa da uradim povodom toga. Uvek sam bila relativno zdrava i aktivna, a sada ne mogu da kontrolišem višak tečnosti u stopalima ili višak masnoće oko butina.

Problemi sa izgledom, su prava noćna mora, za mnoge žene tokom trudnoće.

I volim kako mi svaki dan govoriš kako misliš da sam lepa i kako neverovatno izgledam d trenutno. Iskreno, to mi mnogo pomaže.

Nisam ja, to je bila beba

Kao što sam spomenula, moje telo se trenutno mnogo menja i više nemam toliko kontrole nad njim. Bilo kakva čudna buka, neprijatan miris ili bilo šta što je nepristojno - nije do mene, to je bila beba. Ostanimo to na tome.

Volim kad staviš ruke na moj stomak i razgovaraš sa našom devojčicom

Ne može se poreći, jednostavno nisam jedna od onih žena koje dobro nose trudnoću. Znam da postoje žene koje vole trudnoću i ovo je divno vreme za njih i bože, tako sam ljubomorna.

Volela bih da sam to ja. Ali nije tako.

Odbrojavam dane do dolaska naše devojčice i uzbuđena sam zbog porođaja.

Ali trenutno, ono zbog čega sve izgleda magično i ono što me osvetli iznutra je kada staviš ruke na moj stomak i razgovaraš sa našom devojčicom.”

(Yumama)

BONUS VIDEO

Beba prvi put proba sladoled TikTok/funnydudetrending