Ukoliko ste zimska trudnica i neke od trudničkih meseci ćete prosvesti u hladnoj sezomni, ne dozvolite da vas to demotiviše. Mnogi ističu da zimska trudnoća usled snega i hladnog vremena donosi veće izazove od letnje, uprkos otečenim stopalima i vrućine.

Za mnoge trudnice šetnja tokom zime je poseban poduhvat. Osim što imaju veliki stomak i dodatnu težinu na telu, toj težini doprinosi i zimska jakna ili kaput. Tu je i strah od pada - jedan od većih problema zimskih trudnica. Kako bi vam bilo udobno i toplo, važno je da izaberete dobar par cipela.

Važno je pronaći najbolju opciju koja ne samo da će izgledati elegantno, već i dobro pristajati na stopalo, bez stiskanja ili žuljenja prilikom hodanja. Pronalaženje savršenog para nije uvek lako, jer je svaka osoba individualna i ima različite parametre stopala.

Zimi će osnovnu garderobu za trudnice činiti udobne i tople ugg čizme, ravne čizme, čizme sa krznom, postavljene tople patike. Ako mislite da možete ići na večernji događaj u hladnoj sezoni samo u čizmama sa visokom potpeticom, žurimo da vas razuverimo. Danas prodavnice nude širok izbor modela za svaki ukus i boju, tako da neće biti teško pronaći odgovarajuće udobne čizme ili visoke čizme na vezice sa prelepim dekorom - bez neudobnih štikli.

Kako odabrati lepe, udobne i bezbedne cipele tokom trudnoće:

1. Pažljivije pogledajte udobne modele koji ne stiskaju stopalo, neka budu komforne. Zapamtite da tokom trudnoće noge često otiču.

2. Sva dodatna težina koju nosite može vas učiniti da ponekad gubite ravnotežu. Ako je napolju hladno, morate učiniti sve što možete da sprečite klizanje i padove. Iako zimske cipele sa jakim kramponima možda nisu najmoderniji izbor, one će vam pomoći da budete bezbedni u teškim uslovima i da smanje rizik od klizanja.

3. Izaberite cipele od prirodnih materijala. Kada stopala postanu otečena, postaju osetljivija, a meka koža će ublažiti efekat i omogućiti stopalima da "dišu".

4. Ne kupujte cipele lošeg kvaliteta sa idejom da će vam ovaj par trebati samo jednu sezonu. Cipele moraju da ispunjavaju sve standarde, da budu tople, praktične, da vam pružaju udobnost i da donose zadovoljstvo. U elegantnim i istovremeno udobnim cipelama, žena se oseća sigurnije i srećnije.

5. Vaše zismske cipele u trudničkim danima trebale bi imati mekane uloške ali koji će biti dovoljno čvrsti da luku daju potporu i zaštite vaša stopala.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Zašto se u trudnoći ne vidi stomak Tiktok/dr.karanr