Kolica su često na vrhu spiska za kupovinu opreme za bebu i prestavljaju važnu investiciju. Potrebna su vam od samog rođenja deteta, ali i u starijem dobu vašeg mališana. Prilikom kupovine važno je da obratite pažnju na više važnih parametra, koliko su kolica praktčna, da li dolaze sa nosiljkom i autosedištem, koliko su teška, kolika je njihova veličina, da li za njih imate prostora u domu ili gepeku, koliko će trajati, kakav je sistem upravljanja kolicima, vrsta točkova, u kojim sve vremenskim uslovima mogu da se koriste itd.

Roditelji smatraju da su ova tri modela kolica najpraktičnija, a često su i najprodavanija:

1. Kišobran kolica - Predstavljaju omiljeni model mnogih roditelja. Vrlo su lagana, kompaktna i praktična, a njihova glavna prednost je to što mogu da se sklapaju, odatle i potiče njihov naziv. Idealna su za putovanja i za roditelje koji su stalno u pokretu, a zahvaljujući njihovoj mogućnosti sklapanja lako se prenose i odlažu, mogu vrlo lako stati u gepek. Laka su za prenošenje i održavanje i sklapaju se poput kišobrana, što ih čini najpraktičnijima od svih modela. Ovo je jedan od modela za koji se roditelji najčešće odlučuju. Kišobran kolica imaju samo sedeći položaj, pa nisu preporučljiva za novorođenčad, a najčešće se preporučuju kada beba napuni 8 meseci, odnosno kada je u stanju da samostalno sedi.

2. Bebi kolica 2 u 1 - Dva proizvoda u setu, kolica i auto sedište, namenjenim deci od samog rođenja. Ona su namenjena za novorođenčad, ali ne samo za šetnju u kolicima već i za vožnju kolima u ležećem sedištu, što ih predstavlja odličnim rešenjem za bebe do 6 meseci. Korpa ovih kolica može se odvojiti od ostatka konstrukcije, pri čemu dobijate auto sedište za bebu.

3. Kolica za bebe 3 u 1 - Mnogi roditelji se slažu da je ovo najpraktičniji model, jer u jendom dobijate kolica, auto sedište i nosiljka za bebu. Veliki bropj 3 u 1 kolica je sklopiv i dolaze sa raznim mogućnostima poput UV zaštitom, prostorom za skaldištenje ispod kolica, tašnama... Kod naprdnijih modela možete menjati položaj iz sedećeg u poluležeći i ležeći. Iako su često 3 u 1 kolica najskuplja, mnogi roditelji se odlučuju za njih jer ih mogu korisiti od samog rođenja deteta, pa sve do njegove treće godine.

Izvor: Yumama