Posteljica je organ koji se razvija u trudnoći, a nakon porođaja se izbacuje iz tela. Njena uloga je da pomogne bebi da se razvija jer zahvaljujući njoj beba dobija neophodne hranljive sastojke, kiseonik i antitela.

Pored toga što je spas za vašu bebu, posteljica takođe proizvodi i luči hormone direktno u krvotok kako bi podržala trudnoću i rast fetusa.

Medicinska sestra koja svoj Instagram profil koristi kako bi podučila žene o važnim stvarima u vezi trudnoće i odgajanja beba, u svom video snimku je pokazala kako posteljica zapravo izgleda i kako je pupčanom vrpcom vezana za vašu bebu u materici.

"Posteljica je jedan od organa koji se potpuno zanemaruje u trudnoći, a upravo je ona jedina veza između buduće mame i njene bebe. Posteljica je izvor kiseonika i hranljivih stvari koje pomažu detetu da se pravilno razvija", napisala je medicinska sestra ispod video snimka, a onda je upitala i svoje pratioce da li su imali priliku da vide posteljicu nakon porođaja.

"Ja sam videla svoju na porođaju i bila sam fascinirana. Čak sam je i uzela u ruke, sećam se samo da nisam mogla da verujem koliko je velika. Stvarno posebno iskustvo", napisala je jedna mama.

Pogledajte snimak u kom je prikazano kako izgleda posteljica:

(Yumama)