Hrišćanska imena se sve više vraćaju na tron, a ako očekujete mušku prinovu i dopadaju vam se ova imena, možda ime Nestor može da vam bude odlična inspiracija za princa koji će naseliti vaš dom.

Muško ime Nestor je pravoslavnog grčkog porekla. Ponekad govore i o njegovim ukrajinskim korenima. Veruje se da ime Nestor znači "vratio se kući" (na ovaj način se tumači kombinacija grčkih reči "povratak" i "povratak sa putovanja"). Ispostavilo se da je bio običaj da se lutalice koje su se vratile kući zovu Nestor.

Ovo muško ime popularno je i među katolicima, posebno se koristilo u Brazilu, Španiji, Argentini i Portugalu. Ime Nestor, čije poreklo seže u vekove, najčešće su dobijali predstavnici sveštenstva u pravoslavnom okruženju.

Osobine koje krase muškarce sa imenom Nestor

Astrolozi tvrde da su ovi muškarci od malih nogu nevaljali. Ovo ponašanje se ne objašnjava dečjim hirovima, već izuzetnom tvrdoglavošću i odbranom svog mišljenja. Mali borac za pravdu. Učitelji ne vole ovu karakternu crtu dečaka i iz tog razloga često potcenjuju ocene.

Uprkos problemima sa nastavnicima, mladić je radoznao i ne gubi interesovanje za učenje, učeći sve novo. Najbolje od svega se manifestuje u egzaktnim naukama, istoriji...

dečak-igra.jpg
Shutterstock Dečak se igra sa mamom

Za svoje drugove, Nestor je "vođa čopora". Navijačica i avanturista. Uvek će pronaći avanturu, smisliti uzbudljivu igru. Autoritet, između ostalog, prati predstavnika imena u starijim godinama. Prijatelji ga poštuju kao čoveka zbog njegove otvorenosti i iskrenosti.

Nestor je iskren prema ljudima, ali apsolutno bezopasan. On može emocionalno dokazati svoju tačku. Čak i da uvredite osobu grubom rečju, ali to je slučajno, bez zlonamerne namere.

Vredan je i naporan u svom poslu. Može dugo razmišljati o teškom zadatku. Neće se odmoriti dok ne pronađe rešenje. Sto posto se daje poslu. Nudi zanimljive, izvanredne ideje. Lideri cene svoje zaposlene zbog toga. Savršeno se pokazuje u profesijama pravnika, istoričara, inženjera, naučnika.

Dečak, kockice, naočare
Shutterstock Dečak sa naočarima

Ravnodušan prema bogatstvu. Iako ima sve preduslove za finansijsko blagostanje. Ne vezuje se za stvari. Može voditi prilično asketski način života, stičući samo najnužnije. Sav višak s duševnim mirom daje onima kojima je potrebno, u dobrotvorne fondove, pomaže životinjama.

Predstavnik imena je prikrio zahteve za saputnikom života, tako da se dugo ne vezuje. On voli lepe, bistre žene, idealnog izgleda i prijatnog karaktera. Jasan vođa, glava porodice, ne toleriše kada predstavnik slabijeg pola pokaže nezavisnost, počne da se svađa. U mladosti pokazuje neozbiljnost u odnosima. Kada upozna ženu koja će ispuniti sve zahteve, smiriće se i postaće uzoran porodičan čovek. Nestor je prava podrška, možete se osloniti na njega, on će rešiti svaki problem. Divan, brižan otac. Voli decu, mazi ih.

(Yumama)