Očekujete bebu u ovom "tajanstvenom i ćudljivom" mesecu, počeli su hladni dani, sunca je sve manje, ali osobine koje će da krase upravo vašu buduću bebu ispuniće vas odmah toplinom. Deca rođena u novembru mogu biti Škorpija ili Strelac u horoskopu. Za prve se smatra da su vrlo strastveni prema stvarima koje vole, dok se za druge zna da imaju odličan smisao za humor. I jedni i drugi imaju vrlo jak karakter. Saznajte u nastavku šta kažu istraživanja o bebama rođenim u novembru...

Verovatno će biti dobri sportisti

Istraživanje o sportskim sposobnostima dece otkrilo je da ona rođena u novembru postižu najbolje rezultate. Deca rođena u ovom mesecu ostvarila su deset do 15 posto bolji rezultat od vršnjaka rođenih tokom ostalih meseci u godini na testu atletskih sposobnosti.

Veća je verovatnoća da će dečaci biti levoruki

Jedno istraživanje je pokazalo  da su muškarci rođeni u periodu od novembra do januara češće levoruki u odnosu na muškarce rođene u drugim mesecima. Nauka za ovo nema posebno objašnjenje, ali sumnja se da je i to povezano s većom količinom sunčeve svetlosti pri kraju trudnoće, što potencijalno utiče na povećani nivo testosterona i jačanje leve strane tela, odnosno leve ruke.

Imaju tendenciju da budu viši

Deca rođena u ovo doba godine češće su veća pri porođaju, ali i u detinjstvu, od dece rođene tokom letnjih meseci. Istraživanje sa Harvarda pokazalo je da deca rođena tokom hladnijih meseci imaju veću porođajnu dužinu, a teža su i viša od vršnjaka kada budu imali sedam godina.

beba-bundeva-spavanje.jpg
Shutterstock Beba spava na bundevi

Verovatno će ići ranije na spavanje

Istraživanje je pokazalo da deca rođena u proleće i leto uglavnom idu u krevet kasnije od onih rođenih u jesen i zimu. Nauka kaže da će bebe rođene u novembru verovatno spavati ranije nego njihovi vršnjaci rođeni u proleće. Ova činjenica će posebno da oduševi roditelje.

Srećnija su i imaju manji rizik od nekih bolesti

Deca rođena u novembru imaju manju verovatnoću da će iskusiti depresiju.Takođe osobe rođen u novembru imaju manje šanse od razvoja bolesti poput multiple skleroze. Naučnici to povezuju s većom izloženosti vitaminu D u trudnoći.

(Yumama)