Mama iz Amerije Sara Vilson rodila je zdravog dečaka, ali lekari subili iznenađeni kada su videli kako izleda bebin prstić. Naime, tokom prvog pregleda uočili su da je palac dečaka srastao, odnosno da se razvio u obliku srca.

"Lekari su mi rekli da nikada u karijeri nisu videli ovakav slučaj", rekla je mama.

Polidaktilija je stanje u kojem se beba rodi sa jednim ili više dodatnih prstiju. To je uobičajeno stanje koje se ne javlja tako retko. Dodatni prsti su obično mali i nenormalno razvijeni. Polidaktilija je jedna od najčešćih urođenih (prisutna pri rođenju) abnormalnosti šake. Otprilike jedna od svakih 500 do 1.000 beba se rađa sa ovim stanjem, obično sa samo jednom zahvaćenom rukom. Takođe se smatra da je to posledica genetike. Međutim, u ovom slučaju, posebnost je izgled palca dečaka.

Mama Sara dodaje da već ima zakazan pregled u lokalnoj dečjoj bolnici, gde će lekari pokušati da utvrde kako su kosti u bebinom palcu povezane.

"Pedijatar mi je rekao da su veoma zainteresovani za rendgenske snimke jer retko vide ovu varijaciju polidaktilije", objasnila je mama i rekla da lekari još nisu odlučili da li će uraditi operaciju.

My newborn son was born with a heart shaped thumb
byu/sarahfoxy11 inmildlyinteresting

BONUS VIDEO: 

Koliko napreduje dojena beba za 15 nedelja TikTok/clairesamay

(Yumama/T.A.S.)